Norovirus на Зимната олимпиада през 2018 г . Двама засегнати атлети

Norovirus на Зимната олимпиада през 2018 г . Двама засегнати атлети

Миналата седмица швейцарският олимпийски екип съобщи, че e избухнала епидемия от норовирус сред охранителните работници на Зимните олимпийски игри през 2018 г., която е засегнала и атлети.

В изявлението се казва, че двама швейцарски спортисти - Фабиан Боеш и Елиас Амюлу, и двамата freestyle скиори - са получили инфекция с норовируси по време на олимпийските игри. И двамата са били лекувани от лекарите на екипа и след лечението симптомите са изчезнали. Съгласно изявлението се очаква и двамата състезатели да продължат да се състезават с мерки за безопасност на място и с одобрението на Международния олимпийски комитет.

Въпреки че инфекцията се е проявила в центъра за обучение на младежи в Pyeongchang, където са живеели засегнатите служители по сигурността, двамата швейцарски атлети са останали в Bokwang - не в олимпийското / спортното селище. Също така се казва, че са имали минимален контакт с други спортисти и никога не са посещавали Олимпийското селище.

Микела Шифрин, американски скиор, съобщи, че е повръщала преди състезанието си в петък и според самата нея може да има и норовирус. След като завърши на четвърто място, обаче, тя каза, че заболяването й вероятно е просто на нервна почва.

Малко преди началото на игрите на 9 февруари, Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщиха за заболяване, причинено от норовирус при 232 души.

Source : https://www.foodsafetymagazine.com/news/norovirus-at-the-2018-winter-olympics-two-athletes-affected/
By Staff (Feb 19, 2018)

Вашият коментар

Close Menu