Как да получите лиценз за барман в Алабама

Как да получите лиценз за барман в Алабама

 Държавни изисквания за получаване на лиценз за барманство Learn2Serve онлайн

Отговорен доставчик на програмата (РВП) е Съвета в Алабама ABC през октомври 1990 година. Програмата включва обучение на всички служители, ангажирани в управлението, продажбите или обслужването с алкохолни напитки. Обучението включва Закона за покупка или продажба на алкохол, практически методи, за да се определи, ако клиентът е пълнолетен, гражданска и наказателна отговорност, както и начини за намаляване на риска, присъщ за продажбите/обслужването с алкохол. Лицензиантите, които доброволно се присъединят към програмата, са длъжни да разработят политика за осигуряване на правна и отговорна продажба и поддръжка, както и обучение на служители в тези посоки.

За повечето лицензианти, участието в програмата е доброволно. Въпреки това, в Алабама законът изисква задължително участие на местните лицензианти, които имат лиценз за търговия на дребно в ресторант (тип на лиценза 020), и които искат да наемат 19 – и 20 – годишни служители, и да им позволят да доставят алкохол на клиентите. В противен случай, лицата на възраст до 21 години е забранено да доставят алкохол.

Катедра ” Управление на алкохолните разрешителни в Аризона може да дава титла 4 за обучение на кандидатите за работа, лицензианти, мениджъри, служители и други служители, предвидени A. р. С. 4-112(г)(2). Лицата, извършващи одобрени програми за обучение, трябва в продължение на поне две години да водят регистър на хората, които успешно са завършили програмата. В протокола се посочват:

· Името на лицето, завършило обучението;

· Дата на завършване на обучението;

· Тип на обучение (за продажба, извън продажба);

· Ако човек работи по лиценза, наименование на месеца, в който лицето работи самостоятелно. След успешното завършване на обучението, обучаващия трябва да представи акт за извършената работа на стажанта- свидетелство, списък с информацията, изисквана съгласно параграф (g)(1) – (4) на това правило, а също и на програмата, име и подпис на преподавателя.

 

Вашият коментар

Close Menu