Ще печете днес? Проверете брашното и не облизвайте купата

Ще печете днес? Проверете брашното и не облизвайте купата

За много хора почивните дни са идеалното време да прекарат време заедно в кухнята и да споделятвкусни печени храни и десерти. Следвайте тези съвети за безопасност, за да помогнете на вас и вашите близки да останете здрави при работа със сурово тесто.

Когато приготвяте домашно бисквитено тесто, блатове за торти или дори хляб, може да се изкушите да опитате хапка, преди да е напълно приготвена. Въздържайте се от изкушението да ядете или дегустирате сурови продукти, които са предназначени за варене, като тесто или тесто, може да ви разболее.

Суровото тесто може да съдържа бактерии, които причиняват заболяване. Брашното обикновено е суров селскостопански продукт. Това означава, че не е било обработено с цел освобождаване от микроби като Е coli. Вредните микроби могат да замърсят зърното, докато все още се намират на полето или на други етапи в производството на брашното.

Бактериите се убиват, когато се обработва термично храната, приготвена от брашно. Ето защо никога не трябва да вкусвате или да ядете сурово тесто или тесто - независимо дали е направено от бяло брашно или друг вид брашно. През 2016 г. огнище на инфекция от Е. coli, свързана със сурово брашно, причинява заболяване на 63 човека. Продуктите от брашно имат дълъг срок на годност и могат да бъдат в домовете на хората за дълго време.

Ако имате някакви брашна с изтекъл срок на годност в дома си, изхвърлете ги. Освен това суровите яйца, които се използват за приготвяне на тесто или тесто, могат да съдържат бактерия, наречена Salmonella, която може да ви разболее, ако яйцата се консумират сурови или леко сварени. Яйцата са безопасни за ядене след термична обработка.

Не опитвайте и не яжте сурово тесто! Следвайте безопасни практики за храна, когато печете и готвите с брашно и други суровини. Не вкусвайте и не яжте сурово тесто или тесто, било то за бисквити, тортили, пици, бисквити, палачинки или занаяти, приготвени със сурово брашно, като например тесто за домашно приготвяне. Не позволявайте на децата да играят с или да ядат сурово тесто.

Изпичайте или сготвяйте суровото тесто, преди да го консумирате. Следвайте указанията в рецептата или опаковката за готвене или печене при подходяща температура и за определеното време.

Не правете млечни шейкъри с продукти, които съдържат сурово брашно, като например смес от торти. Не използвайте сурово домашно бисквитено тесто в сладолед.

Съхранявайте суровите храни като брашно или яйца отделно от готовите за консумация храни. Тъй като брашното е прах, то може лесно да се разпространи. Следвайте указанията на етикета, за да охладите продуктите, съдържащи сурово тесто или яйца, докато не бъдат приготвени.

Почистете добре след боравене с брашно, яйца или сурово тесто. Измийте ръцете си с течаща вода и сапун след обработка на брашно, сурови яйца или повърхности, до които те са докоснали. Измийте чашите, приборите, плотовете и други повърхности с топла сапунена вода.

 

Soruce : http://www.foodsafetynews.com/2017/12/baking-this-weekend-check-your-flour-and-dont-lick-the-bowl/#.Wi4ScUpl-Ul
BY U.S. CENTERS FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION (Dec 8, 2017)

Вашият коментар

Close Menu