Безопасността на храните е основен приоритет по време на ураган

Безопасността на храните е основен приоритет по време на ураган

Дали това е ураган, като Матю, или всяко друго събитие, което оставя жителите без ток в продължение на дълго време, безопасността на храната трябва да бъде на първо място. Министерството на селското стопанство на САЩ препоръчва няколко стъпки за безопасност на храните преди и след хранене:

По време на урагана:

  1. Използвайте термометри в хладилника и фризера, за да се уверите, че температурата остава на препоръчаните нива. В хладилници трябва да бъде не по-висока от 6°С, във фризерите- от 0°F или по-ниска.
  2. Докато фризер продължава да работи, пълнете торби за съхранение или пластмасови контейнери с вода и ги замразете. Това ще помогне да запазите храната си студена по-дълго време, когато проблема отшуми.
  3. Замразявайте храните, дори когато не е необходимо. Така тези продукти ще останат по- дълго време свежи.
  4. Вземете вашата охладители и ги съхранявайте готови за трансфер на продукти за хранене в продължение на дълго време.
  5. Група от еднакви продукти замразявайте заедно във фризера. Това създава “ефект на иглата”, която помага на храните да останат по- дълго на студено.
  6. Запасете се с готови за консумация храни, които не изискват охлаждане или готвене.

Когато бедствието отминава:

  1. Дръжте вратите на хладилниците и фризерите затворени колкото се може повече. Продуктите в хладилника трябва да бъдат годни в продължение на повече от 4 часа, ако вратата остава затворена. Ако хладилника е пълен, храната ще бъде безопасна в рамките на 48 часа.
  2. Поставете всички меса и птици от едната страна на фризера, за да се предпазят другите хранителни продукти.
  3. Използвайте сух лед или блокче от лед, за да поддържате температурата в хладилника възможно най-дълго.

Наводненията създават опасности по отношение на храненето. Не яжте нищо, което може да е било в контакт с води, особено сурови плодове и зеленчуци. Всичко, което не се е съхранявало в непромокаеми контейнер, трябва да бъде незабавно изхвърлено. Храните и напитките в картонени контейнери, които влизат в контакт с вода, също трябва да бъдат изхвърлени, тъй като те могат да бъдат замърсени.

Безопасността на храните трябва да бъде винаги на първо място, но по време на природни бедствия е още по-важно.

Кратък URL:http://bit.ly/2fdZooy

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu