5 съвета за здравословен почивен ден

5 съвета за здравословен почивен ден

През кой почивен ден не консумираме ястия на скара? Това е един от малкото дни през седмицата, отделени за събирания с приятели и семейството, за да се забавляваме, да си готвим вкусни храни на скара. Стандартното меню обикновено включва храни, съдържащи въглехидрати, както и мазни ястия-бургери, хот-дог, ребърца, царевица на кочан и картофена салата. Но не всеки ден можем да си позволим да се храним по този начин.

Така че, помислете за няколко здравословни храни като част от менюто!

1. Плодове, зеленчуци и картофи

Пресни плодове и зеленчуци, наистина е лесно. Отидете на зеленчуковия отдел на супермаркет и вземете продукти, които изглеждат свежи и зрели през летния сезон.

За десерт -салата от плодове, ябълки, портокали, пъпеши, ягоди, киви, и всичко останало, което ви харесва. Можете също така да приготвите на скара вашите любими плодове като праскови, банан или ананас!

2. Постно месо

Включвайте протеини в менюто си за почивния ден. Това означава, че можете да хапнете пилешки гърди, постно говеждо месо, постни пържоли, азиатска скара от свинско месо.

3. Морски дарове

Морски дарове-това е още един здравословен вариант за включване. Опитайте planked сьомга, скариди , нанизани на шишчета с розмарин, чесън, пържоли или риба такос. И не забравяйте да ползвате марината за подобряване на аромата. Възможностите за морски дарове почти безкрайни!

4. Марината

Месото на скара може да бъде с високо съдържание на канцерогени. За да намалят тези нежелани вещества, използвайте маринати с билки и подправки като мащерка, чесън и розмарин. Освен това намаляването на градусите също намалява нивото на канцерогени.

5. Пълнозърнести храни

Трудно е да се яде без хляб. Избирайте пълнозърнести хлебчета за хамбургери, пълнозърнести торти и бисквити.

Включването на здравословни възможности е абсурдно просто. Тези идеи са добавяне на известно разнообразие в стандартното меню за барбекю. Вашите гости ще оценят гостоприемния домакин, който предлага разнообразие от ястия, които задоволяват различни вкусове и диети.

Кратък URL:http://bit.ly/2feJ5aU

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu