Тактика за поръчка на храни при увеличението на цените

Тактика за поръчка на храни при увеличението на цените

Управлението на малкия бизнес само по себе си не е лесна задача. Да разполагате с ресторант, обаче, е друго нещо. То изисква практически подход към обучението, тъй като има много променливи, които правят продукта успешен , а също така те могат да бъдат непредсказуеми и изключително трудно да се контролират. За повечето от нас нищо не може да бъде по-ужасно, отколкото несигурните и нестабилни разходи за храна. Не само защото увеличението на цените зависи изцяло от решението на собственика, но и защото се случва обикновено неочаквано за всички. В светлината на това, бихте могли да се запитаме: какви са причините за високите цени на храните? Съществуват ли методи за контрол на разходите за хранителни продукти, които могат да решат тази вековна дилема?

Аз мога ли да следя цените на хранителните продукти?

Да, не само че можете, но трябва. Никога не вреди да се следи движението на цените на пазара, така че да знаете, ако за някой продукт е планирано намаляване на цените или увеличение. Ако мислите за вземането на мерки за противодействие, за да си струва цената, трябва да имате представа за това. Разбира се, вашите данни никога не могат да бъдат 100% точни и винаги ще има внезапни движения на цените, които ще ви хванат неподготвен. Но в по-голямата си част, това е, разбира се, ще можете да следите тенденциите.

Бъдете умни и променяйте доставчици

Не забравяйте, че трябва винаги да пазарувате по малко, когато залозите са високи, и да бъдете отворени за промени на дистрибуторите всеки път, когато ви е удобно. Разбира се, може да ви е твърде удобно, тъй като някои доставчици често правят разумни еднократни сделки с клиенти. Ако опцията е достъпна, безопасно е дългосрочното снабдяване чрез Интернет със съставки, които често са необходими, така че не е нужно да се съревновавате всеки път със скока на цените.

Ще помогне ли, ако моето меню се базира на сезонни храни?

Промяната на менюто по няколко пъти на година за избиране на нови и интересни ястия в ресторанта помага да се възползвате от сезонни съставки, а всички те са винаги с най-високо качество и най-изгодни цени. В хранително-вкусовата промишленост, самата гъвкавост е рядка стока. Ако сте отворени за корекции в менюто, ще можете да си придвижите разходите си надолу, като придобивате от по-богатите ресурси на пазара. Това също е доста добра причина да е изгодно менюто да е сезонно, освен заради разходите за храна.

Трябва ли да пазарувам на едро?

И да, и не. Това е една чудесна възможност за проявяване на гъвкавост. Покупката на едро-това е добър начин за справяне с определен ръст на цените, а обемът води до някакви отстъпки, но въпреки това, вие също така трябва да планирате внимателно, тъй като вие никога няма да искате стигате до разпродажба. Освен това, помислете за присъединяване към група за възлагане на обществени поръчки, ако има такава в района. Техните доставчици, като правило, притежават на склад повече продукция, а също и са по-малко склонни да си повишават цените заради по-голямата покупателна способност в техния кръг на купувачи.

Мога ли да увелича цената?

За повечето готвачи, този вариант е последна инстанция, защото това не е удобно на всички. Ако вие можете да промените менюто си—и има няколко начина да направите това—давате си добър шанс, че няма да има нужда да повишавате цените. Или, ако в крайна сметка се налага да се промени цената, може и малко да смените програмата и концепцията, да дадете един нов поглед върху менюто си и да дадете на клиентите най-добрата причина да решат да похарчат още няколко лева.

Кратък URL:http://bit.ly/2xioL32

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

 

Вашият коментар

Close Menu