Салмонелоза в Колорадо, 2 ресторанта са затворени

Салмонелоза в Колорадо, 2 ресторанта са затворени

Ресторант Colorado burrito е бил принуден да затвори, след като е организирал две общински събития, след които при които някои от участниците са се проявили признаци на отравяне със салмонела, и не е успял да се справи с здравните инспекции през последните три години.

От четвъртък има 10 души с инфекции, причинени от салмонела, свързани с ресторанта, според отдел "Обществено здраве и околна среда" в окръг Уелд. Едно дете бе прието в местна болница.

Кари Ханли, директор на общинските здравни служби в окръг Уелд, предупреди жителите, че това "има потенциал да бъде огромна епидемия." Повечето случаи вероятно ще бъдат потвърдени скоро.

Пет души са заразени в две събития, организирани в ресторанта Burrito Delight на 1230 Denver Ave. във Форт Луптон, С. Три случая се приписват директно на това място.

Ресторантът "Burrito Delight" е имал 22 нарушения по време на пет инспекции от края на 2015 г.

В последната си редовна инспекция общественото здраве на Weld County оценява както "Burrito Delight" във Форт Луптън, като обект с "незначителни" нарушения в хигиената. Ресторантът получи възможността да коригира нарушенията, преди да бъде подложен на повторна проверка.

Дебра Адамсън, директор на екологичните здравни служби в окръг Уелд, заяви, че ресторантът Форт Луптън на Burrito Delight е бил с многобройни нарушения, след като е бил инспектиран в четвъртък. Те включват мъртва мишка върху лепкав капан зад хладилника, храна, държана при некоректни температури, а служителите не мият ръцете си и да пият напитки до готовата храна.

Окръг Уелд затвори двата локации Burrito Delight, които са северно от Денвър, в очакване на резултите от разследването на епидемията. Окръжните служители не планират да налагат глоби или санкции в замяна на непрекъснатото сътрудничество на ресторанта.

"Загубата на бизнес е достатъчно наказание", каза Адамсън пред местните медии.

"Салмонелата е бактерия, която причинява симптоми като диария, разстроен стомах, треска и понякога повръщане", заяви Марк Е. Уолас, изпълнителен директор на здравния отдел на окръг Уелд. "Симптомите обикновено траят от 4 до 7 дни и повечето хора се възстановяват сами. Всеки, който подозира, че е заболял, трябва да се свърже с личния си лекар. "

Уолас каза, че при някои хора диарията може да стане толкова тежка, че те се нуждаят от хоспитализация. Симптомите обикновено се появяват 6-72 часа след консумирането на заразена храна и обикновено продължават от 4 до 7 дни без лечение. Въпреки това, в тежки случаи, симптомите може да продължат по-дълго.

Критичните нарушения на процедурите по ХАСЕП /НАССР/ и добрите хигиенни практики, които  бяха констатирани при Fort Lupton Burrito Delight, е най-новият "маргинален" рейтинг, който включва:

  • Мухи в кухнята по време на инспекцията .
  • На препаратите за пръскане, съдържащи химикали, не са залепени етикети за съдържание.
  • Почистващият препарат за повърхности, които влизат в контакт с храни, е белина с аромат, което оставя токсични остатъци.
  • Не са налице сапуни за ръце.
  • Мляко, портокалов сок и заквасена сметана се съхраняват извън хладилник.

Служителите не са измили ръцете си преди да носят ръкавици за еднократна употреба. Преди да бъде разрешено на Burrito Delight отново да отвори и в двете места, разследването в окръг Уелд трябва да бъде приключило и ресторантите трябва да разполагат с безопасен обучен персонал, като това да се постигне чрез преквалификация на съществуващия персонал или чрез наемане на нов персонал, съоръженията трябва да бъдат почистени основно; да бъде направено ново зареждане на храна и целия обект да бъде в съществено съответствие при повторна проверка.

Source : http://www.foodsafetynews.com/2018/02/salmonella-outbreak-in-colorado-growing-2-restaurants-closed/#.WpPDfs-6xbV
By Dan Flynn (Feb 23, 2018)

Вашият коментар

Close Menu