Платформата на учените за безопасността на арабските храни

Платформата на учените за безопасността на арабските храни

През ноември 2017 г. Организацията за индустриално развитие на Организацията на обединените нации (UNIDO) официално стартира "платформата на арабската наука за безопасност на храните (AFSS)". Платформата AFSS е уеб- базиран портал, който обединява учени от областта на безопасността на храните с арабски произход, които работят в региона и извън него, с цел създаване на научна общност за безопасност на храните.

Платформата AFSS сега действа като портал за свързване на правителствата, частния сектор, университетите и научните и технологичните институции с научната общност за безопасност на храните. Тя позволява лесен достъп, достигане до и комуникация с група учени от различни области и отрасли. Освен това тя ще се осъществи в сътрудничество с национални, регионални и международни партньори като Арабската фондация за наука и технологии, Асоциацията на арабските университети и Международния институт за наука за живота.

Платформата е част от регионален проект, озаглавен "Арабска инициатива за безопасност на храните за улесняване на търговията", известна като инициатива "SAFE", която е регионална инициатива, ръководена от Лигата на арабските държави и нейните специализирани агенции: Арабско индустриално развитие и минно дело Организацията и Арабската организация за развитие на селското стопанство. Инициативата се финансира от Шведската агенция за международно сътрудничество за развитие и се изпълнява от UNIDO. Общата цел на SAFE е да подкрепи регионалната интеграция и улесняването на търговията чрез хармонизиране на мерките за безопасност на храните на регионално равнище.

За учените по безопасност на храните платформата предлага много предимства като:

  • Свързване с други учени в областта на безопасността на храните в арабския регион и извън него директно чрез платформата
  • Представяне на научни изследвания, умения и опит в съответните области, свързани с безопасността на храните
  • Забелязва се от аудитория от множество заинтересовани страни и има възможност да си сътрудничи с тях
  • Допринасяне за напредъка на безопасността на храните в арабския регион.

Учени от областта на безопасността на храните, които се интересуват от повече информация, могат да се регистрират на официалната интернет страница на платформата AFSS.

Вие сте учен по безопасност на храните, който се интересува от това да стане част от научната общност за безопасност на храните?

Регистрирайте се сега, като посетите официалния уебсайт на платформата AFSS. Подробности за инициативата SAFE можете да получите по електронната поща info@arabsafetrade.org.

 

Вашият коментар

Close Menu