Най- модерните тенденции при хранене

Най- модерните тенденции при хранене

Нека да разгледаме някои от най- горещите тенденции в областта на храните, за които се говори в списание “Форбс”.

Продукти местно производство

Налице е високо търсене на продукти местно производство. Местните продукти, както и ястията с месо и морски дарове, са все по - силно продаваеми. Цените на продуктите включват транспорта до магазина . Тези продукти и храни влизат успешно в менюто на ресторантите и заведенията за бързо хранене.

Вегетариански ястия

Много от потребителите са вегетарианци или вегани. Тази диета предизвиква търсенето на допълнителни менюта, които да задоволят нуждите на тази нарастваща група от хора. Информираността на обществеността за големите ползи за здравето от употребата на плодове и зеленчуци е във възход. Това кара ресторантьорите да създават ястия, приготвени от пресни зеленчуци и плодове. Използването на местни гъби като кладница също е широко разпространено.

Здравословно хранене за деца

Родителите се нуждаят от ресторанти, където храната да се приготвя по здравословен начин от чисти продукти и да бъдат достъпни за тях. Предлагат се здравословни алтернативи, като например печени картофи, за да помогнат в борбата срещу затлъстяването сред децата.

Безглутенови продукти

Безглутеновитее продукти са в ТОП 5 на кулинарните тенденции през 2017 година. Готвачите от всички краища на страната създават рецепти на безглутенови храни за своите клиенти. В супермаркета, вие със сигурност ще намерите разнообразие от храни, като макаронени изделия и десерти с безглутеново брашно.

Пици

Отминаха времената на евтините, нискокачествени пици. Потребителите изискват нещо по-добро. Тестените пици завладяха пазара с пресни продукти и най-добрите рецепти. Очаква се, че тази тенденция ще продължи, като всички ресторанти започнат да предлагат качествени пици в менюто си.

Пилешки крилца

Знаете ли, че повече от 1 милиард пилешки крилца се сервират по време на супер Боул през уикенда в САЩ? Оказва се, че пилешките крилца са едно от най-големите предпочитаните ястия. Според американското министерство на земеделието,  консумацията на пилешко нараства с 3% . Крилцата се приготвят и продават с различни аромати и затова пилешките крилца са популярни навсякъде.

Комфорт на храните

Популярна алтернатива на предшествениците си геврек, кроасани и кифлички, са пандишпанените бисквити. “Бисквитките” не се използват само на закуска, а като храна през целия ден. За да се постигне високо ниво на комфорт на храната, определящи за съставките- по-скъпи и по-добре подбрани продукти гарантират повишаване на комфорта на храните. Например, може да се намери италианско ястие паста с пресни местни продукти, като например сушени на слънце домати, чесън, черен пипер и лук.

Кратък URL:http://bit.ly/2fdgP8K</div>

За автора: Криста Фредрик

 

 

Вашият коментар

Close Menu