Защо да използваме термометър- сонда?

Защо да използваме термометър- сонда?

Щатският университет в Мичиган публикува съобщение, в което казва на потребителите, че използването на термометър за храни е лесно и важно за здравето на вашето семейство. Повечето хора не използват термометър за храна, когато готвят. Въпреки че около 62% от американските потребители имат кухненски термометър, по-малко от 10% всъщност го използват.

Всяка храна, която съдържа месо, птици, риба или яйца, трябва да се тества с термометър за храни, преди да се яде, за да се уверите, че храната е достигнала безопасна окончателна вътрешна температура. Използването на термометър е единственият начин да разберете, че храната ви е добре обработена и че е достигнала температура, която ще унищожи патогенните бактерии.

Ако във вашето семейство има член, който е във високорискова група за отравяне с храни, тази стъпка е още по-важна. Рисковите групи включват възрастните, кърмачетата, малките деца, хората с нарушена имунна система и тези с хронични заболявания като диабет. Тези хора могат сериозно да се разболеят и дори да умрат, ако се сблъскат с хранителна болест.

Много готвачи използват индикатори за цвят, твърдост и мирис като признаци на безопасност. Тези индикатори не са надеждни признаци, а всъщност понякога храната, която показва тези признаци, може да бъде контаминирана с микроорганизми. Термометъра за храна не само гарантира, че вашата храна е безопасна, но и че не е преварена.

Има много видове термометри за храни. Можете да закупите евтин термометър от магазин за хранителни стоки за няколко долара или да инвестирате в наистина точен и надежден термометър за около сто долара. Уверете се, че сте прочели указанията на етикета на термометъра, който купувате, за да знаете дали може да се използва вътре във фурната.

И накрая, уверете се, че знаете какви са безопасни температури на храната, които трябва да се достигнат при готвене.

Source : https://foodpoisoningbulletin.com/2017/important-food-thermometer/
By Linda Larsen (Dec 11, 2017)

Вашият коментар

Close Menu