Великденски ястия от интернационалната кухня

Великденски ястия от интернационалната кухня

Великден, един от най- големите семейни празници в годината, е в най- скоро време. И хората очакват от храната в този ден да бъде специална. Днес гостите на ресторанта имат по- светски очаквания и са по-любопитни от всякога. Тази година ресторантите предлагат нещо ново и вълнуващо чрез включване на великденски специалитети от цял свят в програмата си за празника.

Чип (Парагвайски хляб със сирене)

Тези великденски лакомства са с форма на гевреци. Те ще са добавка към по- голямата част от менюто, лека закуска или звездно допълнение към другите специалитети.

Горещи кифлички с кръст (британски сладък хляб)

Тези сладки кифлички, които традиционно се сервират на Великден, са с нарисуван кръст от пудра на върха, за да символизират християнски кръст. Сервират се с пълнени сушени плодове, орехи и подправки, и е най-добре, когато се сервират горещи. Когато правите Великденски обяд, ги подгответе предварително, така че винаги да имате нови порции за още клиенти.

Великденски пай

Това е бутер пай, който обикновено изисква 33 пластово тънко бутер тесто. В състава му участват твърдо сварени яйца и комбинация от цвекло и артишок. Като ястие, което се сервира на стайна температура или охладено, той  ще замести успешно предястията в натоварения ден в ресторанта.

Супа от керевиз (Германия)

В Германия четвъртъка преди Великден се нарича "зелен четвъртък". В този ден германците обикновено се ядат по- лека храна, която включва “зелени” продукти. Супата от керевиз може да се сервира топла или студена.

Паеля (Испания)

Това ястие от ориз е толкова богато и разнообразно, колкото въображението на главния готвач позволява. Добавят му се наденица, пиле, миди и разнообразни пикантни зеленчукови съставки. Служи като основно ястие или се предлага на малки порции заедно с други великденски ястия.

Агне по гръцки

Агнето по Великден е храната, която се сервира в много семейства и ресторанти. Агнешкото месо е идеалният фон за чесън, зехтин, риган и розмарин.

 

Simo (Руско сирене, десерт)

Този сладък десерт, богат на сирене, е традиционно украсен с орехи и пресни и сушени плодове. Десерта обикновено е под формата на пирамида. Сервирайте нарязано, или под формата на хрупкави бисквитки със захар.

Putuo (Филипински парни банички)

На Филипините Великден е повече почивка, отколкото Коледа. Празниците за цялата седмица са характерни с масите, отрупани с тропически продукти. Тези парни банички са леко сладки и със сирене. Те обикновено се сервират със шоколад, сладко или пресни плодове.

Тези и други Великденски рецепти са подходящи за провеждане на тържества от цял свят.

Източник

http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinkpicturegalleries/9954658/10-traditional-Easter-foods-from-around-the-world.html

http://www.saveur.com/gallery/Easter-Recipes-Around-the-World

http://www.smh.com.au/entertainment/restaurants-and-bars/easter-feaster-20100322-qr0d.html

http://www.thedailymeal.com/best-recipes/filipino-food

Кратък URL:http://bit.ly/2ffjYoF

Stephen Brockman

За автора:Стефан Брокман

Вашият коментар

Close Menu