9 съвета за почистване на кухнята

9 съвета за почистване на кухнята

Използвайте белина за дезинфекция

Обикновената белина може да работи като отличен и икономичен дезинфектант, който мигновено унищожава бактериите върху дъските за рязане, мивките или плотовете. Просто добавете една чаена лъжичка разреден разтвор на белина в литър вода и сте готови за почистването и дезинфекцията.

Поддръжка на хладилници и фризери

Хладилника и фризера, като цяло, се нуждаят само от месечното почистване и не се нуждаят от нищо друго, освен от влажна кърпа за почистване на повърхността. Освен това, може да се размразяват и почистват рафтовете, когато е необходимо.

Редовно почистване на неръждаемата стомана

Останките от храна върху повърхностите от неръждаема стомана може да доведе до корозия, затова най-добрата практика за почистване на съдовете е след всяко използване. Бъдете внимателни, когато използвате или изобщо не използвайте абразивни почистващи средства, които могат да развалят повърхностното покритие, което повишава устойчивостта на съдовете към корозия и петна.

Направете си по- мощно почистващо средство

Чрез смесване на една чаена лъжичка амоняк и една супена лъжица течен перилен препарат с две чаши вода, може да се създаде универсален почистващ препарат. Той дори може да замени скъпите спрейове за печка.

Използването на сода за хляб като почистващ препарат

Само няколко супени лъжици сода за хляб и един литър топла вода ще ви свърши перфектна работа. Така се получава слаб разтвор на основа, който може да се използва, за да се почиства вътрешната част на микровълновата печка, фурната, хладилника, както и други дребни уреди.

Използвайте оцет за почистване на повърхности

Можете да използвате смес от оцет (и лимон) и вода, за да изчистите чашите за кафе, чиниите, и други кухненски аксесоари. Решението ще ви осигури нов блясък и мирис, при това безплатно. Освен това, сместа може да се използва за почистване на замърсявания по подове и прозорци.

Ефективно почистване на съдомиялната машина

Използва се универсален препарат за почистване на миялна машина, включително и уплътненията на вратите. Можете да изтърквате и друго оборудване, като използвате неабразивна гъба, след това почистете с влажна кърпа, за да подсушите. За тази цел миялната машина трябва да достигне температура от около 82 градуса по Целзий, за да се елиминират повечето бактерии.

Да организирате добре дейностите в кухнята

Добре организираната кухня винаги е по- лесна за почистване и поддържане. Приборите за готвене и храната трябва да се съхраняват правилно, при препоръчителните температури. Винаги се поставя етикет на всяко почистващо средство и се съхраняват далеч от работната зона.

Почистване на пода

Почистването на вашите подове- това е последното нещо, което трябва да направите. Така ще съкратите усилията си, тъй като отпадъците, които падат от повърхностите, таваните и стените само зацапват допълнително пода.

Кратък URL:http://bit.ly/2ghvBvO

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu