Празнувайте националния ден на гуакамоле- 16 септември

Празнувайте националния ден на гуакамоле- 16 септември

Като гарнитура към сандвича, или за директна консумация, няма съмнение, че гуакамолето е вкусно допълнение към всяко хранене, партита или от край до край на всяко събитие.

Националния ден на гуакамоле е 16 септември, когато е най- подходящия момент да си хапнем и да си направим тази прекрасна зелена изненада. Ето няколко съвета за това, как да си отгледаме авокадо, или как да го купуваме, съхраняваме и как да си направим гуакамоле, който е фаворит всеки път!

Закупуване на авокадо
Авокадото е плод, които се превръща от тъмно-зелен до тъмно лилаво цвят когато узрее.

Цветът не е единственият показател. Изберете един екземпляр, и ако той изглежда леко мек под коричката, е готов за употреба. Твърдото като скала авокадо няма вкус и няма да може да се направи на пюре в гуакамолето.

Съхранение на авокадото
Може да отнеме до една седмица, за да узрее, но има някои трикове, които можете да използвате, за да ускорите процеса. Сложете авокадото в хартиена торбичка с ябълка или банан и го оставете на топло място. Плодовете, които отделят природен газ етилен, може да ускорят процеса на зреене на твърдото авокадо.

Ако сте си купили узряло авокадо, но не сте напълно готови да направите вкусно гуакамоле, го сложете в хладилника. Ниската температура забавя процеса на зреене, и то ще се съхрани още няколко дни.

След като сте пасирали авокадото, то може да започне да се превръща в малкопривлекателен нюанс на кафявото. За да спрете това, изстискайте лимон или лайм отгоре (киселината забавя процеса на окисление) и плътно се покрива с полиетиленово фолио. Узрелите авокадо също така могат да се съхраняват във фризера, ако са опаковани херметични в пластмасови контейнери. След това просто се размразяват и се използват!

Как да направя гуакамоле?

Всичко се свежда до няколко основни съставки:

• Узрели авокадо (едно голямо авокадо на човек)
• Лимонов сок на вкус
• Ситно нарязани лук
• Млян чесън
• Нарязан магданоз
• Чили
• Сол и черен пипер

Подгответе авокадото- хванете го здраво в едната ръка, след това с остър нож го разрязвате от край до край, и го разтваряте, за да излезе семката в центъра. Нарежете на парчета. С помощта на голяма лъжица изстържете месната част — и това е! Сега можете да го нарежете на кубчета и да го смесите с любимите съставки.

Кратък URL:http://bit.ly/2fkXKBn

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе

Криста Фридрихе

Вашият коментар

Close Menu