Здравословно ли е да пием алкохол?

Здравословно ли е да пием алкохол?

Още един дългогодишен спор, който изисква отговор: възможно ли е да пием алкохол и да бъдем здрави?

Моето разбиране е- зависи от това, какво пиете и колко ще пиете. Забавното е, че онези мили хора във фитнес- залите, си позволяват да не се съгласят с това.

И така, каква е присъдата интелектуалеца-фитнес треньор? Ами, употребата на алкохол не е здравословна- поне не за дълго. Когато пием, от 20 до 25 процента от алкохол в нашите напитки, се абсорбира веднага в кръвта. Останаля алкохол бавно се абсорбира в кръвта, като циркулира и попада в черния дроб, където той се разгражда. За съжаление, това е бавен процес— средно по 90 минути.

Ние ще ви изложим причините, поради които фитнес- треньора твърди, че алкохолът сам по себе си не е здравословен:

Той съдържа много калории. Има 100 или повече калории в бутилка бира. Въпреки това, коктейлите са съвсем друга история. Знаете ли, че в Пина Колада има повече калории, отколкото в бургер "Биг Мак"? Това изглежда странно, но е истината. Според съдържанието на захар, "Бял руски" има 288 калории; "Космополитън" има 213 калории; и студен чай "Лонг Айлънд" има 233. А сега си представете да изпиете от три до пет за една нощ?

Той дехидратира тялото ви. Когато пиете алкохол, понякога чувствате спазми в корема? Това е от задържането на вода. Задържане на вода, нали? Когато пием, ние се потим повече, при което организма се дехидратира. Д-р Карл обяснява в статията в сайта на ABC, че когато изпием около 200 милилитра бира, ние отделяме с урината 320 милилитра урина. Това е със 120 милилитра повече вода в сравнение с изпитата бира. В резултат на това вашето тяло се опитва да запази водата, която е останала в тялото, което води до спазми, сухи устни и главоболие.

Алкохола пречи на биологичния часовник. Опитвам се да заспя, и затова късно през нощта изпивам чаша мартини или чаша скоч-уиски с лед? Поздравления, вие току-що открихте начин да си развалите съня. Когато пиете, тялото ви пропуска първата фаза на съня и влиза веднага в дълбоко състояние на сън, обясни сайт drinkaware.ко.сайт в Обединеното кралство. Рем-фазата на съня, когато тялото се възстановява себе си, и ви кара да се чувствате освежени. През цялата нощ, хората трябва да имат средно от 6 до 7 цикъла на съня. Употребата на алкохол намалява броя на циклите до един или двама.

Не се отчайвайте, въпреки че фитнес- инструктора счита, че алкохола е вреден- ние всички понякога се нуждаем от малко лоши неща от време на време. Това прави живота ни по-цветен и интересен.

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

Сара Уилямс – завършила УТ Остин с бакалавърска степен в областта на историята. Тя работи в онлайн-пространството в продължение на 10 години, като се започне от проектирането на продукти; писане и редактиране, контрол на качеството, разработване на програми за обучение и управление на проекти. Сега Сара е старши мениджър в отдел маркетинг, управление на производството и дистрибуция.

Twitter – Facebook

Вашият коментар

Close Menu