Пет от най-големите хранителни натравяния

Пет от най-големите хранителни натравяния

Ако мислите, че е намаляло значението на въпросите за безопасността на храните през 2017 година, помислете още веднъж. Тази година е толкова зле, ако не и по-лоша, колкото и предишната, заради интоксикацията от листерия, за която писаха медиите на няколко пъти . Тук са представени пет от най-големите по отношение безопасността на храните истории в новините.

  1. Чипотле: в заведенията за бързо хранене възникнаха серия от огнища на болести, пренасяни чрез храните, което в крайна сметка доведе до наличието на опасни за обработка хранителни продукти в някои Чипотле ресторанти. Последваха финансови сътресения за тази верига от заведения.
  1. Генетично модифицирани организми (ГМО): компромисен вариант на законопроекта беше подписан в закон, който изисква разкриване чрез символ или дума върху етикета на хранителните продукти, получени от генетично модифицирани организми (ГМО). Законът последва инициативата на държавата да изисква пълно разкриване на информацията на етикетите.
  1. Пресни зеленчуци с листерии: според изследвания салатите, произвеждани в завода, са били замърсени с патогена още в средата на 2014 г., но с продължаването на производството разпространяването на листериите е продължило и през 2016 година. В резултат на това е загинал един човек и е вероятно причината за три смъртни случая да е конкретния източник на патогени. Като цяло, 33 човека са били засегнати. Делото продължава.
  1. Огнища на чревна инфекция с E. coli: чревни инфекции с E. coli, с участието на брашно, се наблюдаваха в Милс . 63 човек са се разболяли, засегнати бяха 24 държави, отбелязва се, че има и сериозни сътресения, наблюдавани в хранително- вкусовата промишленост вследствие на този казус.
  2. Замразени храни, контаминирани с листерии: възникнал е още един значим случай на заразяване с Листериоза, този път с участието на замразени продукти в Паско, Вашингтон. Тази инфекция се е разпространила от септември 2013 г. до май 2016 г.,  и е свързана с всички замразени зеленчуци и плодове, опаковани от ОФД от 1 май 2014 г. до юни 2016 година. От девет болни човека трима по- късно са починали.
Кратък URL:http://bit.ly/2xjrdq2

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu