Новите правила за консумативи tcsa: запазване на безопасността на храната от токсични химикали

Новите правила за консумативи tcsa: запазване на безопасността на храната от токсични химикали

Безопасността на храните е от решаващо значение за всички. Консумацията на продукти, съдържащи химични вещества или замърсители може да доведе както до незначителни здравословни проблеми, като нарушения в храносмилането, така и до по-сериозни заболявания, които водят в по-дългосрочен план, може би, до животозастрашаващи здравословни проблеми.
За щастие, безопасността на храните е проблем, който е, и продължава да получана значително внимание от длъжностните лица.

Токсични химически вещества в храните. За съжаление, често срещаните консерванти и хранителни добавки, като например палмово масло, царевичен сироп, изкуствени подсладители и оцветители, нитрати, натрий и мононатриев глутамат (msg) са някои от съставките, включени в по-голямата част на всички замразени или консервирани храни. Някои експерти по храните смятат, че такива добавки съдържат зашеметяващите 60 на сто от диетата на много американци. Освен това, пестицидите често могат да се срещнат в уж здравословните видове хранителни продукти, като плодове и зеленчуци, оцветители, съдържащи се в месни продукти като телешко, и пилешко, а живак се съдържа в много видове риба. Пластмасовите бутилки, които съдържат бисфенол А, се счита, че допринасят за потенциално много опасни заболявания, особено рак.

Съдържание на токсични химически продукти. Наличието на химикали и други потенциално вредни вещества в храни-това не е нов проблем, с който се сблъсква обществото. Федералното правителство предприема опити за решаване на този важен проблем на общественото здраве от 1976 г.

Сред основните въпроси, които предстои да се реши , е как да се произвеждат, внасят, да използват и да се освободим от вещества, като полихлорираните бифенили (Пхб), азбест, радон и бои на основата на олово.

Новото и подобрено рециклиране.

Може би най-голямото подобрение на новото законодателство е това, че производителите на химически продукти и производителите на стоки ще бъде натоварени със задачата да проверяват за потенциално вредни химикали до включването на тези вещества в продуктите, които са предназначени за продажба на населението. Освен това, този закон ще изисква от агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA), внимателно да се проучи действието на химични вещества, които могат да останат в околната среда в продължение на дълги периоди от време, както и вещества, които могат да се натрупват в организма на човека в продължение на дълги интервали от време, преди да предизвикат заболяване. Законът също така предвижда извършване на изучаване на безопасност на химични вещества, съхранявани в близост до вода.

За автора:Кара PahoyoПокажи всички мнения от Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu