Коледно готвене – насладете се на процеса!

Коледно готвене – насладете се на процеса!

С наближаването на Коледа, медиите започват да публикуват прекрасни снимки на отлично приготвени печени пуйки и украсени къщи.

Коледа не е за създаване на кулинарни шедьоври,  за да впечатлите вашето семейство и приятели. Става дума за процеса—  да слушате Коледни песни по радиото и пие eggnog или любимия си коктейл, и да си сготвите любимата храна. Коледа трябва да бъде общуване с приятели за обяд, който всички ще ви помогнат да направите, и да споделяте спомени за вкусни ястия, солени и сладки.

По-долу са дадени някои съвети, които ще ви помогнат да започнете да сътворявате Коледно настроение!

Бисквитки със захар

В супермаркетите продават тесто за захарни бисквитки. Пропуснете тези готови теста за бисквити, и вместо това питайте майка си или баба си за истински рецепти. След това направете 2-3 дози според рецептата, и ще замразите тестото, което не използвате. Увийте остатъка плътно във фолио. Можете да го съхранявате за срок до три месеца. И така лесно печете бисквитки всеки път, когато имате настроение.

 

Пуйка

Перфектно да подготвите огромна пуйка- това е кошмарът на всеки майстор-готвач. Тя трябва да бъде в саламура в продължение на няколко часа, да се пече на бавен огън, като непрекъснато се полива и се проверява редовно. Ако готвите за целия квартал, проявете малко здрав разум и изпечете гръдно месо от пилета. Повечето супермаркети правят промоции на пуешки гърди на кубчета, и, като цялата пуйка, те идват в различни размери. Те са лесни за приготвяне, тъй като са универсални,  но се запържват значително по-лесно.

Червена боровинка

Червените боровинки са не само на сос от червени боровинки. Тези храни- пакетирани червени скъпоценни камъни могат да се срещнат в състава на торти, пайове, глазури и др. При бързо търсене в Интернет ще ви изкачат десетки вдъхновяващи рецепти.

Кратък URL:http://bit.ly/2xne931

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе

 

Вашият коментар

Close Menu
%d блогъра харесват това: