С наближаването на Коледа, медиите започват да публикуват прекрасни снимки на отлично приготвени печени пуйки и украсени къщи.
Коледа не е за създаване на кулинарни шедьоври, за да впечатлите вашето семейство и приятели. Става дума за процеса— да слушате Коледни песни по радиото и пие eggnog или любимия си коктейл, и да си сготвите любимата храна. Коледа трябва да бъде общуване с приятели за обяд, който всички ще ви помогнат да направите, и да споделяте спомени за вкусни ястия, солени и сладки.
По-долу са дадени някои съвети, които ще ви помогнат да започнете да сътворявате Коледно настроение!
Бисквитки със захар
В супермаркетите продават тесто за захарни бисквитки. Пропуснете тези готови теста за бисквити, и вместо това питайте майка си или баба си за истински рецепти. След това направете 2-3 дози според рецептата, и ще замразите тестото, което не използвате. Увийте остатъка плътно във фолио. Можете да го съхранявате за срок до три месеца. И така лесно печете бисквитки всеки път, когато имате настроение.
Пуйка
Перфектно да подготвите огромна пуйка- това е кошмарът на всеки майстор-готвач. Тя трябва да бъде в саламура в продължение на няколко часа, да се пече на бавен огън, като непрекъснато се полива и се проверява редовно. Ако готвите за целия квартал, проявете малко здрав разум и изпечете гръдно месо от пилета. Повечето супермаркети правят промоции на пуешки гърди на кубчета, и, като цялата пуйка, те идват в различни размери. Те са лесни за приготвяне, тъй като са универсални, но се запържват значително по-лесно.
Червена боровинка
Червените боровинки са не само на сос от червени боровинки. Тези храни- пакетирани червени скъпоценни камъни могат да се срещнат в състава на торти, пайове, глазури и др. При бързо търсене в Интернет ще ви изкачат десетки вдъхновяващи рецепти.
За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе