3 развенчани мита за барманството

3 развенчани мита за барманството

>Барманите често са обект на завист сред приятелите си заради своето гъвкаво работно време, заради боравенето с алкохолни напитки и интересните истории, които обикновено се научават от редовните посетители на бара. Но не винаги е точно така. Барманите често имат лоша репутация заради предполагаемия бохемски начин на живот. Но противно на общоприетото схващане, те са точно толкова нормални хора, колкото и всеки обикновен човек, който случайно или по желание избира барманството като своето призвание. Ние ще развенчаем трите основни мита за барманите и начина им на работа:

Барманите знаят всички възможни рецепти за коктейли. Това, което сте виждали във филмите за бармани не е вярно. Бармани обичат да са интересни за своите клиенти, но не всички умеят да жонглират с бутилките като в цирка, нито пък са енциклопедии по отношение на правенето на коктейли.

Барман никога не може да гради кариера. Много успешни бармани доказват, че това твърдение не е истина. Барманството не се различава от другите работни места, и вие или ще се влюбите в него, или не, и ще преминете към друга професия. Но много бармани, които се влюбват в професията си, постигат прилична кариера. Често приходите на барманите им позволяват да създадат семейство, да изпратят децата си на училище, да ходят на почивка, и да купуват активи. Барманството също така е добър източник на вторични приходи.

Барманите не носят отговорност за вас. В известен смисъл, да, може да се каже, че бармани могат да отговарят за вас, но когато става въпрос за количества консумиран алкохол, то вие носите отговорност за себе си. "Ако знам името ти, аз се грижа за теб, но в крайна сметка вие сте отговорни за своите действиа", казва Osterback в своята статия, публикувана в неговия блог. "Ако ти си пиян и се нуждаеш от такси, бармана ще ти извика такси, но не очакай, че е моя работа да платя или да давам инструкции на шофьора на таксито. Щом излезеш през вратата, ти си сам със себе си". Наистина, въпреки че барманите носят отговорността за предотвратяване възможността за прекаляване с алкохола, това не означава, че те трябва да се грижат за вас през цялото време. Обучението във връзка с употребата на алкохол е един от начините да научите каква е вашата отговорност като барман.

Кратък URL:http://bit.ly/2xhCHue

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

Сара Уилямс – завършила УТ Остин с бакалавърска степен в областта на историята. Тя работи в онлайн-пространството в продължение на 10 години, като се започне от проектирането на продукти; писане и редактиране, контрол на качеството, разработване на програми за обучение и управление на проекти. Сега Сара е старши мениджър в отдел маркетинг, управление на производството и дистрибуция.

Twitter – Facebook

Вашият коментар

Close Menu