Доброволчество –безопасност на храните

Доброволчество –безопасност на храните

Ако искате да станете доброволци за раздаване на храна в приюти, аплодисменти. 51% от всички хранителни програми разчитат единствено на доброволци, и без такива хора като вас, милиони ще умират от глад всеки ден. Независимо дали раздавате хранителни продукти, сортиране по време на хранене или приготвяте храната, знайте, че вашата помощ е безценна.

Може да са необходими всеки ден поне 20 доброволци и това означава, че има абсолютна необходимост за цялата страна да има доброволци, които да дойдат и да помогнат. Дори ако не става дума за празник или ситуация на спешна помощ, доброволчеството в приютите дава лесен начин на хората да помагат на другите, и да проявяват щедрост, но въпреки това понякога може да бъде трудно да се намерят хора.

След като решите да помогнете, подготовката за вашия първи ден е от решаващо значение. Вие трябва да научите оправилата за безопасност на храните в ресторанта, и като цяло да развиете в себе си съзнание за здраве. Вие, в края на краищата, ще боравите с храната на някой друг.

Ето някои от основните неща, които трябва да знаете.

Правилно съхранение на храни

Един от основните проблеми за всяка кухня е предотвратяване на разпространението на болести от хранителен произход. Често може да е наистина трудно да бъде видян проблема, тъй като храната може да изглежда нормално и на вкус да е добра. В действителност бактериите, които може да предизвикат гадене, диария, треска и други болести, растат много бързо в температурен диапазон между 40 и 140 градуса по Целзий. Тези симптоми са болезнени при млади, здрави хора, а за по-възрастните хора могат да бъдат фатални.

Уверете се, че сте чисти, и дезинфекцирайте всички повърхности.

Не забравяйте тази мантра: когато имате съмнения, изхвърлете храната.

Задълбочената подготовка е ключов фактор. Никога, никога, никога, при никакви обстоятелства, да не се готви на храна у дома на доброволеца, за да се предлага в трапезарията. Храната извън зоната за готвене може да бъде замърсена по време на транспорта или при некачествени методи на съхранение. Уверете се, че целия екип са облечени в подходящи дрехи – шапки/мрежа за коса, престилки, ръкавици и т.н. – и се практикува внимателно измиване на ръцете преди началото и след обработка на различни видове хранене.

Разделно се съхраняват необработените и сурови продукти от готовите ястия. Уверете се, че топлите ястия остават топли и студените храни остават студени. Това е необходимо, за да се избегне кръстосано замърсяване на всяка цена, . Използвайте различни ножове, например, когато нарязвате различни продукти, и извършвате дезинфекция на всички повърхности, преди да поставите ново ястие в него. Освен това, забранени са за повторно използване на контейнери за еднократна употреба; да се изхвърлят в контейнера или да се предават за рециклиране.

Не забравяйте да почиствате!

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да се уверите, че нямате твърде много останала храна. В идеалния случай, трябва да се приготви достатъчно храна за всяко хранене, и нищо да не останава, но това не винаги е възможно. Ако това е позволено, може да се помисли също така да се дава възможност на хората да вземат храна за вкъщи.

Доброволчество в кухнята, е един от най-добрите начини да помогне на другите, и това осигурява ценна услуга за хората, които са по-малко късметлии в живота.

Кратък URL:http://bit.ly/2jEZJ9p

Cara Pahoyo

За автора:Кара PahoyoПокажи всички мнения от Кара Pahoyo

Кара Pahoyo е възпитаник на Университета на щата Калифорния в Лонг Бийч с бакалавърска степен. След като е работила 6 години в сферата на търговия с облекло, Кара започва да се занимава с мениджмънт и маркетинг и електронна търговия. Кара разбира значението на разпространението на качествено съдържание и се стреми да бъде актуален и ценен ресурс за своите читатели. Кара живее в Остин, щата Тексас със своята австралийска овчарка и обича разходките, йога, гледане на филми и посещение на нови места.

Вашият коментар

Close Menu