Безопасност на храните: разликата между „готово“ и „безопасно за консумация“

Безопасност на храните: разликата между „готово“ и „безопасно за консумация“

Всеки четвърти американец казва, че наистина не знае как да готви, а до 2015 г. продажбите на ресторантите за първи път надминаха продажбите на хранителни стоки. Така че, ние обичаме да се храним, но защо не обичаме да готвим?

За начинаещ в кухнята, обучението да се готви както безопасно, така и вкусно, може да бъде малко затормозяващо. Може би не се чувстваме уверени, следвайки рецепти, или не сме сигурни какви аромати и подправки да прибавим. На всичко отгоре, осигуряването на безопасността на храните може да изглежда сложно и объркващо. И все пак, да готвим в домашни условия никога не е било по-лесно; имаме всякакви технологии на наша страна в това отношение.

Хранителните везни и термометри са сред най-класическите и изпитани инструменти в арсенала на всеки готвач, професионален или друг. Трябва да отбележим, че термометрите за храна ни помагат да определим дали храната е достигнала правилната температура, дали е равномерно приготвена и гарантира, че я е безопасна за консумация.

Разбирането на основите на безопасността на храните е половината от битката; знаейки кога да се разделят съставките, измиване на ръцете, разликата между „направено“ и „безопасно за ядене“ и дори замразяване и охлаждане са от съществено значение. С високотехнологични кухненски инструменти като този, споменат по-горе и другите в тази информация по-долу, можем да разберем по-ясно стойността и важността на безопасното готвене на всяка стъпка от пътя.

Щипка сол и пипер тук и там, готвенето е лесно да се научи, но е трудно да се овладее. Ето как да се справим с безопасността на храните, както и с някои страхотни приспособления, които правят домашното готвене песен:

Автор: by Jacob Wolinsky

По материали от https://www.valuewalk.com/2019/04/food-safety-safe-to-eat/

Вашият коментар

Close Menu