CDC – салмонелозата е причинена от заразени кокосови стърготини

CDC – салмонелозата е причинена от заразени кокосови стърготини

Въпреки че агенцията още не е публикувала окончателен доклад за разследване на огнище на салмонела, проследено до замразени кокосови стърготини, служителите в CDC са загрижени, че още хора могат да бъдат засегнати от хранително отравяне поради продукта.
"Този замразен настърган кокос има дълъг срок на годност и може да е съхранен в големи количества във фризерите. Хората, които не са наясно с изземването, могат да продължат да консумират от продуктите и потенциално да се разболеят ", според изявление на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, в което се съобщава, че вероятният източник на салмонела са замразени, нарязани кокосови орехи.
"CDC препоръчва на хората да не ядат, а ресторантите и търговците на дребно да не сервират или продават замразено нарязано кокосово орехче.
Всеки, който открие, че все още има в наличност замразени кокосови стърготини, трябва да ги предаде на компетентните органи и да почисти и дезинфекцира фризери, хладилници, и всичко друго, до което се е докосвал продукта.
Салмонелозата вече е "прекосила" границата. Съобщава се за поне един потвърден случай в Канада. 27 бяха заразените хора в девет щати в САЩ. Най-малко шест души в САЩ се нуждаят от хоспитализация. Не е съобщено за смъртни случаи.
Обществените здравни изследователи в Масачузетс са били от ключово значение за откриването на причината за разпространението на салмонелозата.

Source : http://www.foodsafetynews.com/2018/02/cdc-says-more-frozen-coconut-salmonella-illnesses-possible/#.WopdGahl-Um
BY NEWS DESK (Feb 17, 2018)

Вашият коментар

Close Menu