9 хитри трика в кухнята, които ще направят живота ви по-лесен

9 хитри трика в кухнята, които ще направят живота ви по-лесен

Зная, че някои кухненски задачки са ви дразнещи и досадни.
Ще споделя с вас тези кухненски трикове, които ще променят преживяванията ви в кухнята, а и извън нея!

1. Отстраняване на черупката на яйцето.

Вие сте от хората, които понякога се вбесяват от едно просто белене на яйце? Ние имаме решение за вашия проблем. Изсипете една чаена лъжичка оцет в тенджера, пълна с вода. Яйцето се вари в продължение на няколко минути. След това се опитайте да махнете черупки, както обикновено. Черупката ще се отдели нежно от повърхността на яйцето. Толкова е лесно!

2. Обелване на джинджифил.

Джинджъра винаги е труден за почистване поради своята неправилна форма и повърхност. Но за да направим процеса на ексфолиация по-лесен, използвайте лъжица, вместо нож и белачка. Ще бъдете изненадани колко ефективно е да се ползва лъжичка за тази цел- коричката ще се отстрани веднага!

3. Премахване на остатъци от храна.

Препоръчваме ви да не разнасяте отпадъците из кухнята. Поставете съда за боклук в близост до вас, тогава просто така че с едно движение на ръката да изхвърлите отпадъците, или просто да падат в кошчето. Това е по-бързо и със сигурност е по-удобно.

4. Предварително накисване на пастата.

Искате рецепта за приготвяне на паста? Ето ви един магически трик! Преди готвене на паста, тя се накисва във вода в запечатана найлонова торбичка в продължение на няколко часа. След това се изсипва във вряща вода или в лют сос за спагети (задължително оставете соса да заври). Това е странен ход, но той спестява много време, да не говорим, че спестява и електроенергия.

5. Печене на малки продукти при много високи температури.

Например, малки шоколадови тофи бисквити се изпичат при 500 градуса по Целзий само за 4 минути. Отново, това спестява много време и дава не по-малко добри резултати. Разбира се, ако разполагате с пещ, която вдига такива температури.

6. Почистване на ренде за сирене с лекота.

Почистването на рендето за сирене е много досадно, нали? Ето как можете да направите живота си по-лесен, по думите на Рейчъл Сандърс- напръскайте го с незалепващо масло за “възхитителна чистота и лесно рендосване.” Аз наскоро опитах този трик, работи!

7. Да се отървем от тази миризма.

Очевидно, можем да се отървем от миризмата на чесън по ръцете си в най-кратки срокове. Преди миене на ръцете, разтривайте ги на вашата мивка от неръждаема стомана, в рамките на половин минута. Миризмата изчезва след като сте измили ръцете си.

8. Запазете вегетарианските закуски свежи и хрупкави.

Салата от сурови зеленчуци-това е френска закуска, състояща се от една филийка суров зеленчук. Повечето хора знаят, че зеленчуците губят от свежестта си бързо. Но това, което те не знаят, е, че винаги могат да ги подготвят предварително, стига да искат. Как? Много просто. Всичко, което трябва да направите, е да покриете зеленчуците със слой влажни хартиени кърпи, да увиете съда в найлоново фолио и да поставите в хладилник (за 12 часа), докато дойде часът на партито.

9. Обелете картофите за един миг.

Кой е най-добрият начин да се белят картофи? Ето как се прави: първо сварете картофите, след това ги прехвърлете в купа с ледена вода (с лед, нали). Изчакайте няколко секунди, докато ги държите в ръка, завъртете ръцете си (като че ли отърквате парче кърпа или плат) и разкъсайте на парчета. Обелките просто ще се плъзнат по повърхността на картофа. Готино, нали?

Само напомняме: да се съхранява вашата храна така, че да се избягва кръстосано замърсяване. Приготвяйте храната при правилните температури!

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

Сара Уилямс

Вашият коментар

Close Menu