5 съвета за сигурност на хранителните продукти при здравословно готвене

5 съвета за сигурност на хранителните продукти при здравословно готвене

Освен практикуване на безопасността на храните при обработка в кухнята и да внимавате много за сроковете на годност, кухнята може да бъде дори едно здравословно място за подготовка и приготвяне на безопасна, здравословна храна, само като следвате тези пет прости съвета за безопасност на храните:

Чисти ръце. Внимателно измийте ръцете си преди и след обработка на храната. От гледна точка на безопасността в кухнята, това означава, че миенето на ръцете със сапун и гореща вода е най- малко в продължение на половин минута. Сапуна не се ползва само за лесно премахване на мръсотия, мръсотия и микроби (да, микроби!) от вашите ръце, но също и на мазнини и мастни вещества, две неизбежни кухненски съставки, които не се отмиват с обикновена вода. Топлата вода прави почистването по- лесно и по- бързо.

Разширено обезпечение. Измивайте и дезинфекцирайте дъските за рязане, посудата и ножовете след рязане/ – подготовка на сурово месо, птици или морски дарове (включително и риба). Суровите продукти от животински произход могат да бъдат източник на микроби, включително колибактерии, листерии и салмонелни бактерии, три от петте патогени, които причиняват болести, пренасяни в Съединените Щати, и затова е толкова важно доброто почистване винаги. За почистване на мивката се изисква използването на топла сапунена вода, за да премахнете мръсотията; за дезинфекция трябва да се използва разреден разтвор на белина (2/3 чаена чаша белина и един литър вода).

Повърхността на работните плотове. Никога не поставяйте готова храна на повърхностите, където се обработвали червено месо, птиче месо или морски дарове. Тези продукти се оказаха причини за най- често срещаните заболявания, пренасяни в Америка. Имайте предвид, че и в затворени пространства, като например хладилника, готовите хранителни продукти не трябва да се докосват до сурово птиче месо или морски дарове, или да се намират в близост до тях.

Подсушаващи средства. Мийте гъбите и кърпите често. Още по- добре е да ги сменяте редовно с нови. Често когато са мокри, те са отлични места за размножаване на патогенни организми. За предотвратяване на замърсяването в кухнята използвайте хартиени кърпи, за да подсушавате ръцете, особено след контакт със сурово месо, птици или морски дарове.

Ценен съвет. В зависимост от вида на готовия продукт, той се поставя в хладилник или се замразява. Бактериите обичат определен температурен диапазон, който, за съжаление, включва стайна температура (около 21 °С или 37 °С). Така че, ако си мислите, че няма проблем пилето на фурна да стои на масата, докато разглеждате Наградите на академията- дали това е добра идея, помислете още веднъж!

Кратък URL:http://bit.ly/2fd5Z2B

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu