Строги правила, които ще ви спестят пари при закупуването на храни

Строги правила, които ще ви спестят пари при закупуването на храни

Без значение колко добре са запазени звената във веригата на безопасността на храните, винаги има слабо звено (или връзки) някъде. Например, ако за обработка на храната в ресторанта не се ползва практика за безопасност на храните, вие можете да се обзаложите, че вашата зелева салата е замърсена. За щастие, замърсяването на продуктите може да бъде уловено, преди да достигне до потребителите и да стане причина за хранителни отравяния.

Така, за какво трябва да следите при доставката на растителни хранителни продукти?
За начало, да обърнете внимание на актуалността на доставка. Доставката на храна винаги трябва да бъде направена своевременно. Това не само гарантира добър бизнес, но и здравословни, безопасни порции. Когато храната не се закупи навреме, това увеличава шансовете да има отклонения в опасния интервал на температурата при транспортиране или по време на съхранение. Освен това, хранителните продукти трябва да отговарят на ФИФО за безопасността на храните.

Температурата е друг важен аспект. Растежа на бактериите процъфтява в определен диапазон градуси. Колкото по- дълго остава храната в този температурен диапазон, толкова по- бързо се размножават микроорганизмите, и храната става все по- опасна, що се касае до здравето на човека. Ето защо температурата при проверките за безопасност на храните е от изключително значение.

Външен вид. Ако продуктът не изглежда добре, ако опаковката е повредена или видимо има плесен, изхвърли го го. Ако мирише на мухъл, изхвърли го. Ако това не е приятен на допир, изхвърли го.

Освен това, прочетете условията за доставка и съхранение.

Превозното средство трябва да изглежда добре поддържан отвън и чист вътре. Физическото състояние на автомобила се отразява на качеството на храната.

Последни думи
Да се държат под око тези критични фактори не само ще предпази вашето заведение от евентуална отговорност, но и ще спестите от бюджета си, тъй като няма да плащат за нещо, което не може да бъде сервирано.

Кратък URL:http://bit.ly/2fdqTi3

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu