5 неща, които трябва да знаете за наливането на вино

5 неща, които трябва да знаете за наливането на вино

Начинът, по който се сервира виното, не само подобрява качеството на виното, но и допринася за радост на човека, който опитва от тази елегантна напитка.

Предлагаме ви пет съвета за сервиране на вино:

Охладено вино. Винаги сервирайте виното леко охладено. Защо е така-това е така, защото температурата се отразява на цялостния вкус на виното. Това не означава, че температурните промени водят до промяна в химичния състав на вино, нищо подобно не се случва. При определена температура ще се ускори дисперсния аромат на виното. Не забравяйте, че чувството ни за вкус зависи от нашето обоняние.

Не може без декантиране. Червено вино е много по- добро на вкус, когато се декантира. Това е така, защото декантирането на виното му позволява да загуби химически съединения, които развалят неговите аромати. За постигане на най- добри резултати, наливайте виното в гарафа или стъклена друг стъклен съд, и нека вино да седи в продължение на най- малко половин час преди сервиране.

Отваряне на бутилката. Въпреки че не всички вина гърмят при отваряне, винаги има определена тръпка при отварянето на бутилка вино. Много хора вземат присърце следните два съвета при отваряне на бутилката. На първо място, ако използвате тирбушон, уверете се, че избутвате корка малко от центъра на тирбушон. По този начин  намаляват шансовете за разцепване на корка. На второ място, тирбушона трябва да бъде включен един оборот по- малко. В повечето случаи, това означава седем оборота.

Клас в стъкло. Да, чашата за вино може да направи по- добър вкуса на виното. Всичко е психология, разбира се, но такава е психологията, всички ние сме запознати с това. Не сервирайте шардоне в чаша за будвайзер или, не дай боже, пластмасова чаша.

Наливане на виното. Чашите с вино никога не се пълнят почти до горе.

След като се сервира виното, както и всеки друг алкохол, бъдете нащрек, за да забележите признаците на интоксикация на вашите клиенти. Вие сте длъжен да ги защитите и да предпазите вашето заведение от влиянието на твърде голямо количество алкохол.

Кратък URL:http://bit.ly/2fdEiXh

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu