3 лесни съвета, за да направите покупката на хранителни продукти ефективна

3 лесни съвета, за да направите покупката на хранителни продукти ефективна

Един от най- трудните аспекти на ресторантьорството е доставката на правилните храни, необходими за създаване на възможно най- добрите ястия за вашите гости. Ето защо обучението за оптимизиране на доставката на храна е толкова важно, и това е причината за непрекъснатото образоване. Целта на този блог е да ви даде три прости съвета относно закупуването на хранителни продукти.

Да получите най- доброто качество на най- добрата цена

Тази концепция е проста, но това, изглежда, е едно от най- трудните решения за мениджърите на ресторанта. Никой не очаква, че вие ще знаете или ще сте се досетили, че доставчикът ще ви даде най- доброто качество сьомга на най- изгодна цена, но ето защо никога правете доставки от единствен доставчик и склоняване към системата. Ако вие отстъпите, или получавате най- високата цена, с което ще компрометирате финансите на вашия бизнес. Представителите на доставчиците на хранителни предприятия често развиват приятелски отношения с мениджърите, но все пак трябва да помним, че те са продавачи. Вашият ресторант трябва да има система за преценка, защото някои от доставчиците се опитват да ви предложат отлични продукти на най- ниска цена, и това е добре, но ако продуктите са с лошо качество, това ще доведе до лошо качество на храната. Ниското качество на ястията ще накара посетителите напуснат ресторанта ви.

Никога не купувайте повече, отколкото ви трябва

Този съвет се основава в по- голяма степен на здрав разум, но ако сте нов, неопитен мениджър, може би, вие сте в паника, когато наближава специално събитие или напрегната седмица. Освен това, вие няма да знаете какво да очаквате, ако ресторант работи за първа година, така че това е правилния съвет и заслужава специално внимание. Има няколко причини, поради които не трябва да купувате суровини и хранителни продукти в огромни количества, и сурови храни. Пресните продукти трябва да се поръчват колкото е възможно по- точно по следните причини:

  • Има риск от разваляне на стоките, особено на суровините и частично приготвените.
  • Ако стоките са с изтичащ срок на годност, тогава ще трябва да ги продавате с по- ниска цена, или всичко ще отиде за брак, ако не се изконсумира.
  • Вие, най- вероятно, ще пренебрегвате свежите храни, защото ще трябва да търсите по- рафтовете най-старите, така че, ако сте забравили за тях, можете да получите голямо количество брак.

Приготвяне на организиран списък за пазаруване

Направете си списък преди предоставянето му на доставчика и винаги получавайте разписка. Никога не вземайте развалена храна с късни доставки, и винаги проверявайте цените. Трябва да внимаваме да не сме платили повече, отколкото е посочената продажна цена. В случай на объркване или обичайните проблеми, обърнете се към вашия доставчик.

Много ресторанти често добавят нови елементи в менюто, за да заменят тези, които не са за продажба, а също и променят менюто няколко пъти годишно, за да отразят промените в температурата или като трик. Ако решите да направите това, може да ви се отрази добре, но изисква задълбочени изследвания. Новите менюта като цяло означават, че ще трябва да закупите нови продукти. Първо, вие трябва да проверите колко струва тази рецепта за всяка порция. На следващо място, трябва да се проучи почвата чрез вашите клиенти или със статистики за вашата диета, чрез социалните медии или на имейл- бюлетини. Най- накрая опитайте стартирането на нов един или два продукта за кратко, като събития, за да видите как ще бъдат възприети. Само защото даден продукт е актуално ястие, не означава, че той ще достигне до вашите клиенти.

Кратък URL:http://bit.ly/2fcE6Yt

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu