7 рецепти за напитки през летните дни

7 рецепти за напитки през летните дни

Ягоди и сметана

1 джин
1/4 чаша замразени ягоди
лимонов сок
1 чаена лъжица захар
сметана
1 чаша лед

Поставете всички съставки в блендер. Пасирайте докато натрошения лед се хомогенизира със сместа на висока скорост в продължение на 10 секунди. Изсипва се в коктейлна чаша, добавят се няколко пръста газирана вода, а отгоре се добавя кубче лед. Украсете с една голяма ягода.

Замразена Пина колада
- сребърен ром
-1/2 чаша ананас на парчета
- 2 супени лъжици кокосово масло
- щипка сол

Поставете всички съставки в блендер с четири до пет кубчета лед. Разбъркайте до хомогенна маса, и изсипете в издълбан ананас или в голяма чаша. Украсете с резенче ананас и вишна.

Джанет Венера
- бял Ром
- 1 пресни кайсии, обелени и нарязани на ситно
- лимонов сок
- портокалов сок
- сода

Поставете всички съставки в блендер с четири до пет кубчета лед. Разбъркайте до хомогенна маса. Изсипете във висока чаша и долейте с газирана вода. Украсете с резен портокал, вишна, две сламки и хартиени чадъри.

Пъпеш
- светъл ром
- нарязана кубчета диня по избор
- лимонов сок
- портокалов сок

Поставете всички съставки в блендер с четири до пет кубчета лед. Когато се получи еднородна смес,  се изсипва в издълбана половинка от пъпеш или в голяма чаша, и се добавят кубчета лед.

Очо риос
- ром
- 1/2 чаша нарязана гуава
- лимонов сок

Поставете всички съставки в блендер с лед. Разбъркайте до хомогенна маса, а след това се разлейте в чаши.

Замразено дайкири
Тайната на доброто замразено дайкири е да се използват същия тип плодове, като тези  в плодовия ликьор. Може да се използват всякакъв вид плодове, но ако плода има кора, я премахнете, за да се избегне горчивината на напитката.

- тъмен ром
- прясно изцеден портокалов сок
- 1/3 чаша плодов сок
- 1/2 чаша плодов ликьор

Смесете съставките, след това добавете пет или шест кубчета лед и изсипете в голяма купа. Украсете с череши и резен ананас.

Розов шевролет
- 1/3 чаша пресни ягоди
- ягодов ликьор

- пресен лимонов сок
- шампанско

Поставете ягодите, ягодовия сок, лимоновия сок и три- четири кубчета лед в блендера. Смесват се около 10 секунди. Изсипете в чаша с шампанско. Гарнитура- голями, пресни ягоди.

 

Кратък URL:http://bit.ly/2xmhRtI

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu
%d блогъра харесват това: