9 начина вашите клиенти да се връщат отново в заведението ви

9 начина вашите клиенти да се връщат отново в заведението ви

Ако се готви вкусно, те ще дойдат. Всъщност, ако се готви качествено, това е много хубаво, те ще се върнат. В бизнеса, особено в бизнеса, ако по този начин клиент се върне във вашия ресторант- това е ключът към успеха. Ресторант- маркетинга е наистина не е привличането на клиенти (хората по своята същност обичат да се хранят), а как да направим така, че клиентите да се връщат за втори, трети път и така нататък?

И така, ето 9 стратегии за ресторанта, за да привлече клиенти и да ги върне отново и отново.

Добра храна, добро обслужване. Няма нищо лошо в това да правиш бизнес- кетъринг по старомодния начин: сложете наистина добра храна и добро обслужване по менюто. Никакви необичайни стратегии в ресторанта . Това е много просто.

Техника и персонал. Инвестирайте в опитни и сертифицирани служители, а също и в най- доброто кухненско оборудване.

Добър готвач? Ако храната е добра, а главният готвач трябва да бъде добър. Срещата с готвача наистина е чудесен начин клиентите да чувстват, че той или тя вече не са просто клиенти, а Гости. Ако мястото ги кара да се чувстват добре, ще е още по- хубаво.

Специален ден. Разбира се, усещането, че си за някой специален, прави вечерята прекрасна. Един от начините да направите това е, за да поздравите клиента, сякаш той (или тя) е VIP: кажете му: "здравейте" (и го поздравете по име, ако го знаете); предложете му безплатно мезе, може да бъде и десерт; общувайте с него за известно време (но го направете наистина за кратко) и му дайте личната си визитка; всичко това предполага този ден да е специален.

Върнете се. За да получите обратна връзка от вашите клиенти, поставете кутия за предложения например.

Изпращане на електронна поща. Или туитове. Свързвайте се с вашите клиенти, за да ги поканите на специално събитие във вашия ресторант (със жива музика, може би) или им изпращайте рекламна информация. Отличен начин за разпространение на подкрепа и любов.

Подпомагане на любимия отбор! Вие винаги можете да спонсорирате местния училищен бейзболен отбор например. Направете им униформи с логото си и ще си осигурите чудесна реклама.

Направете си страница в социалните мрежи. В днешно време няма никаква възможност да се избегнат социалните мрежи. Използвайте ги. Присъединете се във Facebook, Twitter, Instagram, snapchat и т.н.. и започнете да публикувате снимки на специалитети или на знаменитост, която днес ще гостува в ресторанта.

Наблегнете на социалните реклами. Сега, тъй като вече сте в социалните мрежи, защо да не направите реклама в Facebook и/или Twitter? Те са лесни, евтини, и могат да бъдат много забавни.

Food Safety Training and Exam
Кратък URL:http://bit.ly/2fcpDMa

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu