Важност на хранителните алергии- обучение

Важност на хранителните алергии- обучение

 

importance of food allergy training

Хранителната алергия-това е нежелана реакция на организма след хранене. Като се има предвид, че приблизително 1 на 20 души има хранителна алергия, много е важно за хранителния бизнес и работниците и служителите бранша, да се разбере колко внимателно трябва да се подхожда към предлагането на храна за тези клиенти. Неправилното боравене с хранителни продукти може неволно да изложи някого на опасност да се провокира алергия, което може да доведе до сериозна реакция.

Топ 8 най-често срещаните хранителни алергии са към риба, миди, яйца, мляко, фъстъци, ядки, пшеница и соя. Около 90% от хранителните алергии са причинени от тези 8 продукти. Тези продукти са основни в кухните на ресторанта, така че е лесно да се разбере необходимостта от taskmanager на хранене, като един курс по обучение на тема хранителни алергии.

Изследването за хранителна алергия, или за всеки тип алергия, често включва кожен тест. При тестът на кожата се използват много малки игли, всяка с микроскопични количества от потенциални алергени на върха, с които се прави една малка пункция в кожата. Ако кожата в тази зона се възпали, това означава, че човека има нежелани реакции към алергена.

Симптомите на алергичните реакции, предизвикани от хранителни алергии, са: диспепсия, повръщане, обрив, подуване, затруднено дишане и дори сърдечни проблеми. Дори и по-малко тежки алергични реакции могат да предизвикат болезнени спазми в стомаха. В най-тежките случаи на алергична реакция може да се стигне до анафилактичен шок. Тялото изпада в шок, което усложнява дишането и функциите на органите, и може да доведе до смърт.

Важно е да се отбележи, че не всяка реакция към еднаи съща храна е еднаква, дори и с един и същ човек. Някой, който е имал слаба реакция миналия път, може да има много по-тежки реакции при излагане на действието на алергена отново. Алергичната реакция може да се прояви от няколко минути до няколко часа след контакт, така че хората с хранителни алергии често живеят с висока степен на непредсказуемост.

Най-добрият начин за лечение на хранителна алергия-това е да се избягва съответната храна. Това може да изглежда достатъчно просто, но хората с хранителни алергии могат лесно да бъдат застрашени при предлагане на храна по време на хранене в ресторанти, където правилните процедури за боравене с храни не се практикува. Персоналът на ресторанта не си мият ръцете, или пипат различните храни с като ръкавици, или общото почистване на повърхности, съдове и прибори между поръчките са причина за контаминиране на храната с алергени и последваща алергична реакция.

Най-често хората изпитват по-малко тежки симптоми като копривна треска, болки в стомаха и главоболие. Лица с алергия към глутен може да пострадат ако тяхната храна се реже със същия нож, който е бил използван за рязане на бял хляб. Симптомите им понякога може да продължи няколко дни, докато тялото им обработва малки количества глутен. Хората с алергия към орехи и миди често имат най-силна реакция. Дори прах от фъстъци, който попада в тялото на човек с много тежка алергия, може да доведе до екстремни реакции.

Да се избягва храната, която предизвиква алергията е най-разпространеният и ефективен метод за лечение на хранителните алергии, защото той е евтин, безопасен и сравнително лесен.

Тъй като почти всички ресторанти боравят с риба, миди, яйца, мляко, фъстъци, ядки, пшеница или соя, може би дори всички изброени по-горе, правилното боравене с продуктите трябва да се практикува по всяко време. Хранителната алергия изисква сериозно изследване и лечение, и може да предизвика силен дискомфорт като минимум. Хората с хранителна алергия може да запазят дома си свободни от определени храни, но важното е да могат да се доверят на кухнята на ресторанта, че също ги пази.

Кратък URL:http://bit.ly/2BdWcFW

Cara Pahoyo

За автора:Кара PahoyoПокажи всички мнения от Кара Pahoyo

Кара Pahoyo е възпитаник на Университета на щата Калифорния в Лонг Бийч с бакалавърска степен. След като е работила 6 години в сферата на търговия с облекло, Кара започва да се занимава с мениджмънт и маркетинг и електронна търговия. Кара разбира значението на разпространението на качествено съдържание и се стреми да бъде актуален и ценен ресурс за своите читатели. Кара живее в Остин, щата Тексас със своята австралийска овчарка и обича разходките, йога, гледане на филми и посещение на нови места.

Вашият коментар

Close Menu