Стилове бира

Стилове бира

Малко бира винаги ни се отразява добре, нали? Сигурни сме, че определено сте съгласни с това.Следващия път опитайте различни стилове на бира, когато се отбиете в местната кръчма. Няма да съжалявате и със сигурност ще се наслаждавате на последната капка на лунна светлина.
beer style and appearance

1. Светла Бира

Според производителите на бира, светлата бира в някои случаи се нарича малцова, защото тя не е произведена със зърнени добавки като ориз или царевица. От гледна точка на външния вид, тя е със светло златист цвят, като при безалкохолните напитки. Има наситен вкус на малц, а вкуса е малко горчив.

2. Вит-бира , белгийска бира

Както сте се досетили вече, вит-бирата е бира, произведено от пшеница или овес. Тя е доста характерна на външен вид, с кехлибарено-жълт цвят. От гледна точка на вкуса, вит-бирата буквално е като един взрив, и странно, но тя ухае и на вкусни аромати, като портокал и подправки. Популярен пример-това е Хугарден Вит-бир, която е широко разпространена в повечето клубове, барове или заведения в САЩ.

3. Maibock

Maibock е баварска бира, която също се предлага под различни имена: Helles, Хелър, и Frühlingsstarkier. Според учени от германския Институт за бира maibock се радва на популярност сред хората, живеещи по протежение на Северната граница на Алпите, където климата е характерен с горещото си лято и екстремно ниски температури зимата. Този вид бира е направен от блед малц, който му придава своя златен цвят. Той съдържа 6% до 7% алкохол.

5. Американски светъл ейл

Американския вариант ейл, за разлика от своя британски колега, е с по-чисти, по-отчетливи качества. Също е богат на плодови и цветни вкус и аромат. В зависимост от производителя на този вид бира, тя съдържа от 4 до 7 процента алкохолни единици.

6. Сезонна лятна белгийска бира

Също е известна като селска ейл, доста позабравена като оригинален вкус, защото е претърпяла много промени в рецептите през годините. Saison е доста сложна бира като съставки, с много овощни и земни нотки, нотки на различни подправки, горчива и сладка.

8. Кафяв портър

Портър-това е бира, която, както казват, се е появила в Лондон през 1800-те години. Той е повлиян от стила кафява бира и агресивно е стъпил на тази основа. Изработва се от кафяв малц. Според легендата, този стил бира се нарича Портър, защото е бил изключително популярен сред хамалите.

Източници:

http://infohost.nmt.edu/~armiller/beer/beersty1.htm

http://www.splendidtable.org/story/the-7-flavor-categories-of-beer-what-they-are-how-to-pair-them

http://www.germanbeerinstitute.com/Maibock.html

бира

Кратък URL:http://bit.ly/2fhxWq7

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

Сара Уилямс – завършила УТ Остин с бакалавърска степен в областта на историята. Тя работи в онлайн-пространството в продължение на 10 години, като се започне от проектирането на продукти; писане и редактиране, контрол на качеството, разработване на програми за обучение и управление на проекти. Сега Сара е старши мениджър в отдел маркетинг, управление на производството и дистрибуция.

Twitter – Facebook

Вашият коментар

Close Menu