Една от отговорностите на предприятията за обществено хранене е в състояние да осигури безопасни и чисти продукти на своите потребители. Важно е да се разберат причините за правилното боравене с храни, което е неразделна част от обучението за треньор на хранителни продукти.
Магазини
- На рафтовете винаги поставяйте бързоразвалящите се продукти най- отпред.
- Проверете опаковките за нарушена цялост или нарушаване на херметичността.
- Винаги обръщайте внимание на сроковете на годност на храните, които купувате.
Съхранение
- Дръжте охладител в колата при транспортиране на хранителните продукти.
- Охлаждайте бързоразвалящите се продукти веднага след покупката.
Подготовка
- Ползвайте отделни съдове за обработване на сурово месо.
- Измийте си ръцете.
- Винаги мариновайте и размразявайте месата в затворен контейнер в хладилника.
Начин на приготвяне
- При готвене на говеждо, свинско, агнешко и телешко месо се уверете, че тяхната вътрешна температура достига не по-малко от 180 до 240 градуса по Целзий.
Като управител на заведението за хранене, е вашата основна отговорност да се запазите свежестта и полезността на храните, които вашето заведение предлага. Обработващите храните и бизнеса трябва да бъдат бдителни по отношение на съвместната работа по осигуряване на безопасни храни и напитки.
Кратък URL:http://bit.ly/2xkoBrU