Указания за безопасно боравене с храни

Указания за безопасно боравене с храни

Една от отговорностите на предприятията за обществено хранене е в състояние да осигури безопасни и чисти продукти на своите потребители. Важно е да се разберат причините за правилното боравене с храни, което е неразделна част от обучението за треньор на хранителни продукти.

Магазини

  • На рафтовете винаги поставяйте бързоразвалящите се продукти най- отпред.
  • Проверете опаковките за нарушена цялост или нарушаване на херметичността.
  • Винаги обръщайте внимание на сроковете на годност на храните, които купувате.

Съхранение

  • Дръжте охладител в колата при транспортиране на хранителните продукти.
  • Охлаждайте бързоразвалящите се продукти веднага след покупката.

Подготовка

  • Ползвайте отделни съдове за обработване на сурово месо.
  • Измийте си ръцете.
  • Винаги мариновайте и размразявайте месата в затворен контейнер в хладилника.

Начин на приготвяне

  • При готвене на говеждо, свинско, агнешко и телешко месо се уверете, че тяхната вътрешна температура достига не по-малко от 180 до 240 градуса по Целзий.

Като управител на заведението за хранене, е вашата основна отговорност да се запазите свежестта и полезността на храните, които вашето заведение предлага. Обработващите храните и бизнеса трябва да бъдат бдителни по отношение на съвместната работа по осигуряване на безопасни храни и напитки.

Кратък URL:http://bit.ly/2xkoBrU

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе

Вашият коментар

Close Menu
%d блогъра харесват това: