Световния ден на уиски

Световния ден на уиски

16 май е Световния ден на уиски. Историята на този алкохол може да се проследи от монасите в Ирландия и Шотландия, които за първи път използват зърно в алхимичната дестилация, тъй като гроздето в топлите страни не е достъпно за тях. Монасите често го наричат уиски, или жива вода.

Уиски Sour за първи път е споменато във вестника през 1870, щата Уисконсин. И така, какво е уиски? Уискито е смес, съдържаща Бърбън, лимонов сок, захар, а понякога и яйчен протеин. Коктейл се разклаща, и се гарнира с портокалова кора и любимата за мен гарнитура- коктейли череши.

Интересни факти за уиски:

Запечатаната бутилка уиски ще се запази в продължение на повече от 100 години и все още ще е добре да се пие.
• Понятието уиски може да се формулира по два начина- уиски, използвано в Шотландия и Канада, и уиски, което се използва от ирландците и американците.
• Уиски- това е всъщност бира (от хмел), която е дестилирана два или три пъти.
• Знаете ли, че всяка година 4% от цялото количество уиски, което се съхранява в бъчви се изпарява във въздуха? Добрата новина е, че това не се случва с вашата стъклена бутилка с уиски.
• Има пет основни региони на света, в който се дестилира уиски- това са Кентъки, Тенеси, Ирландия, Шотландия и Канада.
Този алкохол първоначално е бил използван като вътрешна и външна упойка и антибиотик.

Как да пиете уиски?

Може да се консумира по два начина:

Чист –пие се без гарнитури и при стайна температура.
Охладено – уиски ще му се добави лед.

Krista Fredrick

За автора:Криста ФредрикПокажи всички мнения от Криста Фридрихе

Криста Фридрихе

Вашият коментар

Close Menu
%d блогъра харесват това: