Контаминирана със салмонели папая

Контаминирана със салмонели папая

CDC актуализира разследването си за избухването на болестта "Салмонела", свързано с внесената марадолска папая. Сега, разследването, което първоначално е фокусирано върху инфекциите с Salmonella Kiambu, е разширено, за да включи вероятна инфекция със Salmonella Thompson.
Проблемът все още е наличието на 109 болни. Четиридесет и осем души са болни от инфекции с Salmonella Kiambu и 61 души са болни от инфекции с Salmonella Thompson. Тези пациенти живеят в 16 държави в цялата страна. Тридесет и пет пациенти са хоспитализирани. Болестите започнаха през май 2017 г. и продължиха след това.
Всички изследвания, включително епидемиологични и лабораторни, показват, че Maradol papayas, внесени от Мексико ", са вероятният източник на тази многостранна епидемия". Карибите, Cavi и Валери марка papayas от Мексико са идентифицирани като марки, свързани с това огнище и всички са били изтеглени.
FDA е идентифицирала Maradol papayas от фермата Carica de Campeche papaya в Мексико като вероятно източник на това огнище.
CDC препоръчва потребителите да не консумират от тези марки папая, ресторантите да не ти предлагат в менюто си, а търговците на дребно да не продават всички марки на Maradol papayas от Мексико, докато разследването не приключи. Ако не сте сигурни дали папая, която сте закупили, не е Maradol papayas, попитайте вашия търговец на дребно.
Ако сте купили Марадол папая, не ги яжте. Изхвърлете ги в запечатана чанта или ги върнете откъдето сте ги закупили. Измийте добре ръцете си след работа с тези плодове. И измийте и дезинфекцирайте плотовете, чекмеджетата и рафтовете в хладилника, където сте съхранявали папая.
Симптомите на инфекция с Salmonella включват коремни спазми и болки, диария, повръщане и треска. Хората обикновено се разболяват 6 до 72 часа след приемането на храна или напитки, замърсени с патогенните бактерии. Повечето хора се възстановяват без медицинско лечение, но някои развиват сепсис (инфекция на кръвта) или дехидратация и трябва да бъдат хоспитализирани.

Source : https://foodpoisoningbulletin.com/2017/salmonella-kiambu-and-thompson-outbreak-linked-to-papayas/
By News Desk (Aug 9, 2017)

Вашият коментар

Close Menu