Какво трябва да знаете, ако искате да се занимавате с барманство

Какво трябва да знаете, ако искате да се занимавате с барманство

Да бъдеш барман може да изглежда примамлива и лесна професия, но това не е така. Наистина е забавно и интересно, но и трудно и изисква определен набор от умения. Зад бара не просто се смесват напитки. Барманството включва също и социална динамика, правилата за смесване на алкохол, умение за овладяване на конфликти, управление на времето, ефективната комуникация, обслужване на клиенти, подготовка и планиране на дейностите. В допълнение, трябва да се инвестира в двойка удобни, водоустойчиви обувки.

Успешните бармани винаги се стремят да стават все по-добри, отколкото са били в предишните смени. Да разгледаме някои от нещата, които трябва да знаете преди да станете барман.

Запомнете: това не е нон- стоп партита за теб

Всичко, което се случва около вас, не касае вас, защото вие винаги сте на работа и не можете да забравяте този факт. Вие сте по-скоро като домакин, компаньон. Може да се чувствате като единствения трезвен човек и да бъдете единствения отговорен човек. Трябва да се научите да бъдете уверен, да поддържате спокойни отношения с непоколебимо търпение и учтивост.

Трябва да умеете да правите коктейли

Когато боравите с бира и други алкохолни напитки, което е вашата работа 8+ часа всеки ден, можете да се амбицирате да научите нови рецепти, да четете за история на коктейлите, за всички необходими съставки, и да експериментирате с нови техники. Вярвате или не, като барман може да четете повече, отколкото в колеж. Всъщност, да си велик барман, означава да създавате приятни впечатления, което е много по-лесно, когато имате задълбочени знания, техники и познавате идеално съставките.

Развитието като барман- това е пътешествие

Когато започнете да се учите, ще разберете, че има много неща, които не можете да получите от книгата с рецепти. Привличането на опитен барман като наставник и внимателното наблюдаване на всичко, което той прави и как го прави, ще ви е от полза. В продължение на много години, силно изразеното чувство на гостоприемство може да е вашия най-добър актив като барман. Слушането, поддържането на контакт с очи, усещането на вашите клиенти и предвиждането на техните нужди е важно и предотвратява много проблеми. Две трети от барманите предлагат наистина отлично обслужване на всички гости.

Работа до късните часове на нощта

Хората по принцип обичат да пият алкохол вечер и през почивните дни. Така че това е времето, когато вие ще работите. Вие често ще започвате да работите когато вашите приятели вече си тръгват от работа. Това означава, че ще трябва да пренастроите графика си на сън и кога и плановете си за ежедневните домашни ангажименти.

Вие решавате проблеми на клиентите, когато са пияни

В барманството съществува допълнителния ангажимент да общувате с клиентите, когато те са пияни. Под въздействие на алкохола човек може проявява много лош характер. Като барман, ще се срещате с различни хора с различни нива на толерантност и различни реакции от употребата на алкохол. Трябва да сте уверени, спокойни и тактични, за да се справите с проблема "клиенти в нетрезво състояние".

Ти си спокоен сред хаоса на забързаните хора

Нощния бар в разгара си- той е бърз, неспокоен свят. Освен на местата, където звучи лек джаз, в повечето барове се чува силна, енергична музика. Плюс това, когато през нощта хората се понапиват, музиката става все по-силна. Тогава се затруднявате да чувате поръчките на клиентите. Може да се наложи да се научите да четете по устните.

Тази работа не е само забавление и игра

Може да е забавно да правиш хората щастливи и да им осигуряваш добре прекарано време, но когато е включен алкохол, нещата понякога стават твърде сериозни. Трябва да преценявате кога да спрете да ги обслужвате, когато те са пияни, да отказвате алкохолни питиета на непълнолетни клиенти, както и да се опитвате да предотвратите шофиране на клиентите в пияно състояние.

Източници:

https://www.supercall.com/culture/how-to-become-a-bartender

https://www.thrillist.com/drink/nation/want-to-become-a-bartender-here-are-19-things-you-need-to-know

Кратък URL:http://bit.ly/2qvrsw7

Cara Pahoyo

За автора:Кара PahoyoПокажи всички мнения от Кара Pahoyo

Кара Pahoyo е възпитаник на Университета на щата Калифорния в Лонг Бийч с бакалавърска степен. След като е работила 6 години в сферата на търговия с облекло, Кара започва да се занимава с мениджмънт и маркетинг и електронна търговия. Кара разбира значението на разпространението на качествено съдържание и се стреми да бъде актуален и ценен ресурс за своите читатели. Кара живее в Остин, щата Тексас със своята австралийска овчарка и обича разходките, йога, гледане на филми и посещение на нови места.

Вашият коментар

Close Menu