Ефективна кухня: как да се справим с хранителните отпадъци

Ефективна кухня: как да се справим с хранителните отпадъци

Ето какво се случва, когато храната в крайна сметка попада в кофата за боклук. Министерството на земеделието на САЩ (usda) оцени, че през 2010 г. хранителни отпадъци са възлизали на цели 30 до 40% от общите доставки на храни. Или иначе казано: зашеметяващите 133 млрд. паунда и стойност хранителни продукти 161 милиарда долара отиват в депата. Това е толкова лошо, че Министерството на селското стопанство реши през 2015 г. да вземе мерки за намаляване на количеството хранителни отпадъци до 50% намаление до 2030 година.

За постигане на целта, всеки трябва да го направи: домакинствата, училища, офиси, и особено ресторантите . Но как да се предотврати и да се намали количеството хранителни отпадъци? Ето четири съвета, които да имате предвид:

  1. Пазарувайте като професионалисти. Купувайте само това, което ви трябва, или нещо, което може да се съхранява. Което означава да знаете каква консумацията на суровини в обекта ви през определен период от време (да речем, за една седмица), колко можете да съхранявате в контейнери в съвременното оборудване (хладилника, например), и колко време можете да съхранявате това, което сте купили, преди то да се разваля ( срокове на годност).
  2. Първо влязло- първо излязло. Проследяване на това, което влиза и което из лиза, това е. Спазвайте това просто правило. Храни, които са извън зрителното поле, може да остане извън погледа в продължение на дълго време и да изтече срока им на годност.
  3. Сервирайте като в армията. Тоест, като в армията на спасението. Преценявайте реалните размери на порциите. Сервирайте порционно. Това ще бъде добре за здравето ви, за чантата ви, и за околната среда.
  4. Ябълки и портокали. Много плодове като банани, ябълки и домати, естествено, отделят етилен, газ, който ускорява узряването. Това е много добре, когато плодът все още виси на клона, но не толкова добре, когато всички продукти се съхраняват заедно. За спиране на ускорено съзряване и предотвратяване на генерирането на отпадъци, следвайте съвета на Агенцията за опазване на околната среда: да се съхраняват ябълки, банани, както и домати отделно, и съхранението на плодове и зеленчуци да става в различни съдове.
Кратък URL:http://bit.ly/2xhh1ym

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu