Петъчен доклад- новини– 21 юли

Петъчен доклад- новини– 21 юли

Централните огнища на инфекции при човека, предизвикани от салмонели, понякога са свързани с контакт със живи птици.

7/13/17  10 огнища на салмонелоза в САЩ са били причина ЦКЗ да разследва инфекциите, свързани със салмонели. В момента има около 800 случаи в рамките на 48 държави, в резултат на които- почти 200 хоспитализации. Чрез контакт с живи птици, като пилета и патета, може да се разпространяват бактерии, в това число салмонели. Птиците могат да изглеждат здрави и чисти, без никакви признаци на заболяване. ЦКЗ публикува някои съвети за предпазване.

 

7/19/17 САЩ е един от най- сигурните доставчици на храни в света, въпреки това, повече от 3000 американци всяка година умират от болести, пренасяни чрез храните. Като се има предвид, че повечето от тези смъртни случаи са могли да бъдат предотвратени, Закона за модернизация на безопасността на храните (fsma) показва тенденция да се засили контрола на безопасността на храните. Новият закон набляга повече на превенцията.

7/18/17 предупреждение за увеличаване на случаите на диабет! Според доклад на CDC, заболяванията от захарен диабет се увеличават в Съединените Щати. Този подробен доклад анализира суровите данни и дори включва в себе си окръзите по ниво показатели, за да разкрият онези райони на страната, където това предизвиква особена загриженост.

Кратък URL:http://bit.ly/2fd2edj

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu