Безопасна храна по време на пътуване

Безопасна храна по време на пътуване

Лятото е тук, и повишаването на температурите при транспортирането на храната в колата дори при кратко пътуване, може да доведе до заболяване от хранителен произход.

И така, какво ще се случи, ако си носите храна, ако спрете на заслужена почивка по пътя, попаднете в задръстване, или още по- лошо, колата се развали? В дни, когато горещината достига 29 О С, в паркиран автомобил може да достигне 44 О С В продължение на 10 минути. Може дори може да достигне до смъртоносните  60ОС В продължение на 20 минути.

Нека да помислим когато устройваме излети и леки закуски през целия ден, барбекю за Деня на труда, или за хранене в края на дълго пътуване. Приемането на храна, която е била в колата твърде дълго, или не се обработва, спокойно можеше да остави вратата отворена за заболявания от хранителен произход. Студената храна трябва да се съхранява при ниски температури, които не трябва да бъдат по- високи от 8ОС в продължение на повече от четири часа.

Ето 10 полезни съвета, за да намалите вероятността от хранително заболяване :

  1. Винаги практикувайте правилата за добра хигиена и за измиване на ръцете при подготовката и преработката на хранителни продукти за пикник.
  1. Ако не можете да си измиете ръцете преди ядене, ползвайте дезинфекциращи за ръцете мокри кърпички или спрейове.
  1. Запазете продуктите студени. Използвайте фризера за лед-пакети и купете от магазина изотермични чанти или кутии. Инвестирайте в автомобилен хладилник, предназначен за свързване в багажника на вашия автомобил.
  1. Пазете се от храни с висок риск, като например месо, риба и миди.
  1. Частично замразете бутилки с вода и безалкохолни напитки, които могат да се използват като пакети с лед и да ги пиете когато се размразят.
  1. Уверете се, че разполагате с достатъчно хладилни чанти или термоконтейнери, както и лед за вашето пътуване.
  1. Планирайте предварително, ако пътувате на дълги разстояния, може да бъде по- безопасно да посетите хипермаркет по-близо до мястото на местоназначение, за да закупите малотрайни предмети.
  1. Погрижете се за остатъците. Помислете, колко дълго са проседели. След като хората са приключили с  храната, поставете я обратно в чантите. Ако искате да хапнете по- късно, можете да върнете храната в  хладилника.
  1. Ако има хладилник там, където отивате, незабавно прехвърлете храните, преди да разопаковате останалите неща.
  1. Препоръчва се да приемате храни, които не се нуждаят от охлаждане, за да се нахраните. Консервите и продуктите УХТ може да бъдат учудващо добри.

Това са добри съвети, дори ако просто отидете в магазин за хранителни стоки. В по- големите супермаркети има варианти за “доставка на къща”, с помощта на търговски охладени средства и “самовози”, което означава, че можете да вземете покупките си на пътя.

За облекчаване на живота, запазване на безопасна и здравословна храна- това е моят девиз!

Кратък URL:http://bit.ly/2fgOD4G

Jennifer North

За автора: Дженифър Северна

Вашият коментар

Close Menu