Бихме се радвали да се срещнем с вас и да ви предоставим идеалното НАССР решение

нашите насср услуги

Нашата основна дейност е изготвянето и внедряването на НАССР (ХАСЕП) и Система за самоконтрол в обекти за търговия с храни, обществено хранене и цехове за производство.

За по - голяма яснота и улеснение за вас, сме разделили останалите услуги, които предлагаме, в три основни групи.

Свържете се с нас на тел.  0884 28 6888, чрез контактната форма или онлайн - чат, и ние ще ви предоставим информация, и ще отговорим с радост на вашите въпроси.

  • Ние ще ви дадем професионален съвет при избор на помещение или сграда за вашия бизнес. Информирани предварително за изискванията, вие ще изберете най- подходящото, и ще избегнете евентуалните проблеми при регистрацията на своя нов обект в съответната ОДБХ.
  • Ние ще ви предоставим подробна информация за необходимите документи, които касаят безопасността на храните. С наша помощ бързо и лесно ще стартирате процедурата по узаконяването на своя нов обект.
  • Ние обучаваме управителите и персонала как правилно да водят писмената документация и как да прилагат на практика разработените програми, процедури и инструкции. Тази услуга представлява попълване на чек-листи или дневници или дневници по Системата за самоконтрол. Попълват се данните в дневника за входящ контрол, лична хигиена на персонала, обучение на персонала, температурен режим на хладилните съоръжения, брак, хигиена на обекта и борба с вредителите.
  • Оглед на място и извършване на НАССР консултации и обучение се извършват на територията на Бургаска област-градовете Бургас, Средец, Карнобат, Айтос, Поморие, Несебър, Слънчев бряг, Равда, Созопол, Китен, Приморско, Лозенец, Царево и др.
  • Приемаме поръчки за изработка на ХАСЕП и/или Система за самоконтрол за обекти в цяла България, като в този случай изпращаме готовата документация с куриерска фирма по избор.

Регистриране на обекти за търговия с храни и обществено хранене

Процедурата по регистриране на обектите за производство, търговия с храни и обществено хранене има за цел да създаде единна система на тези обекти в съответствие с изискванията на Закона за храните. Обработката и търговията с храни се извършва от търговци само в обекти, регистрирани по реда на Закона за храните, ако са налице следните условия:

  1. Всеки обект да отговаря на санитарните и/или на ветеринарно- санитарните изисквания, определени в съответните нормативни документи; 
  2. Да има разработена и внедрена система за управление безопасността на храните за дейността, която ще се извършва в обекта.                                                                               

Регистрацията на обект за търговия с храни и обществено хранене се извършва от Областната дирекция по безопасност на храните / ОДБХ/, по местонахождението на обекта.  За да регистрирате своя обект за производство, търговия с храни или заведение за обществено  хранене, е необходимо  да подадете Заявление за регистрация в ОДБХ, да попълните желаните от вас групи храни, и да заплатите съответната такса по сметка на ОДБХ. В едномесечен срок ще бъде извършена проверка от инспектори от отдел „ Контрол на храните”, които ще преценят съответствието на обекта.

Обекти за търговия с храни:

В тази категория обекти се включват – самостоятелни щандове за търговия с храни, павилиони, смесени магазини за търговия с няколко групи храни, специализирани магазини, смесени магазини за търговия с храни и нехранителни стоки, супермаркети и др.

Обекти за обществено хранене:

Такива са- кафене, кафетерия, кафе-бар, коктейл- бар, бар- клуб, кафе- аперитив, дискотека , лоби- бар, нощен бар, бирария, бистро, ресторанти /класически, ресторант с национална кухня и др./, механи, бърза закуска, снек-бар, бързо хранене, пицария, кафе- сладкарници , винарни и др.

Ние ще ви помогнем в определянето на типа обект- заведение за обществено хранене или търговия с храни и групите храни, с които ще боравите. Ще ви дадем професионален съвет и по отношение на разположението на всички работни и санитарно- битови помещения.

Обекти за производство на храни:

При нас можете да поръчате разработването на добри хигиенни практики (НАССР), технологична документация, заповеди и др. и за цехове за производство, на този етап за обекти за производство на храни от неживотински произход.

Ако Ви предстои регистрирането на фурна за хляб и тестени закуски, цех за производство на малотрайни и трайни сладкарски изделия, бонбони, пиво, боза и т.н., с радост ще Ви помогнем с информация. 

НАССР термометър-сонда

От нас можете да си закупите термометър-сонда за измерване на достигнатата температура във вътрешността на храната. Цена при изготвена документация от нашия екип-      6,50 лв.

 

 

П О Л Е З Н И  В Р Ъ З К И

Термометър за температурата във вътрешността на продукт
Close Menu