Галина атанасова

маркетинг мениджър

често задавани въпроси

Какво е HACCP?

HACCP означава "анализ на опасностите и определяне на контролно критичните точки". HACCP е методология за управление на риска, използвана от операторите при производството и търговията с храни, за контрол на опасностите по отношение на безопасността на храните, и свеждането им до приемливи нива на риск.

Колко време отнема разработването на Системите за управление на безопасността на храните?

Срока за разработване на документацията е различен, в зависимост от моментната натовареност на екипа ни. Най- често са ни необходими от 3 - 4 работни дни. Ако желаете експресна услуга, ще получите готовата разработка до 2- 3 дни от приемане на поръчката.

Възможно ли е сами да си разработим и внедрим СУБХ?

Да, в някои случаи, когато се касае за малък търговски обект, нашите клиенти си разработват сами Системата за самоконтрол под наше ръководство, като по този начин спестяват част от общите разходи по регистрация на обекта. Съвета ни е, когато ви предстои разкриване на по- голям търговски обект или такъв за обществено хранене, да се доверите на квалифицирани специалисти, които ще ви спестят време и неприятности, свързани с неадекватна и неработеща система за управление на безопасността на храните. Нашите разработки са одобрявани от инспекторите от БАБХ и съответната за региона ОДБХ, което облекчава процеса по узаконяване на обектите, и ви гарантира лесно и бързо прилагане на процедурите. Екипът на HACCP България ще Ви даде насоки за най- ефективните средства за постигане на Вашата цел.

Кои обекти изискват Система за управление безопасността на храните?

Всеки един обект- от най- малките щандове и витрини за търговия с храни, до най-големите- ресторанти, изискват разработване и внедряване на система за управление безопасността на храните. Същото се отнася и до временните и сезонните обекти, дори тези, които работят само по време на панаири и други няколкодневни събития. При подаване на Заявление за регистрация в съответното подразделение на БАБХ, Вие декларирате, че имате разработена СУБХ, и съответно при проверката за съответствие на обекта към нормативната база, инспекторите ще проверят и документацията, с която разполагате.

Колко струва разработването на СУБХ?

HACCP България не продава готови програми по системата за самоконтрол. Всяка разработка е специално пригодена към нуждите на нашите клиенти. За да ви направим оферта, трябва да ни дадете информация за вашия обект/ обекти, групите храни, които желаете да обработвате/предлагате, и да ни кажете вашите изисквания. Правим отстъпка в цената за редовни клиенти, както и за такива, които ще желаят нашето съдействие и за в бъдеще, във връзка с внедряването на програмите и воденето на записи по тях.

Кога не ми е необходим ХАСЕП?

Когато в обекта Ви не се извършва дейност – преопаковане, нарязване, термична обработка, и др., за Вас ще е достатъчно да разполагате със Система за самоконтрол.

Контакти

Close Menu