насср Услуги

Системи за самоконтрол и прилагане

често задавани въпроси

Какво е HACCP?

HACCP означава "анализ на опасностите и определяне на контролно критичните точки". HACCP е методология за управление на риска, използвана от операторите при производството и търговията с храни, за контрол на опасностите по отношение на безопасността на храните, и свеждането им до приемливи нива на риск. Повече можете да прочетете ТУККакво е НАССР система?

Колко време отнема разработването на Системите за управление на безопасността на храните?

Срока за разработване на документацията е различен, в зависимост от моментната натовареност на екипа ни. Най-често са ни необходими от 3-4 работни дни. Ако желаете експресна услуга, ще получите готовата разработка до 2-3 дни от приемане на поръчката.

Възможно ли е сами да си разработим и внедрим СУБХ?

Да, в някои случаи, когато се касае за малък търговски обект, нашите клиенти си разработват сами Системата за самоконтрол под наше ръководство, като по този начин спестяват част от общите разходи по регистрация на обекта. Съвета ни е, когато ви предстои разкриване на по- голям търговски обект или такъв за обществено хранене, да се доверите на квалифицирани специалисти, които ще ви спестят време и неприятности, свързани с неадекватна и неработеща система за управление на безопасността на храните. Нашите разработки биват одобрявани от инспекторите от БАБХ и съответната за региона ОДБХ, което облекчава процеса по узаконяване на обектите, и ви гарантира лесно и бързо прилагане на процедурите. Екипът на HACCP България ще ви даде насоки за най-ефективните средства за постигане на вашата цел.

Кои обекти изискват Система за управление безопасността на храните?

Всеки един обект - от най - малките щандове и витрини за търговия с храни, до най-големите - ресторанти и цехове за производство на храни, изискват разработване и внедряване на система за управление безопасността на храните. Същото се отнася и до временните и сезонните обекти, дори тези, които работят само по време на панаири и други няколкодневни събития. При подаване на Заявление за регистрация в съответното подразделение на БАБХ, вие декларирате, че имате разработена СУБХ, и съответно при проверката за съответствие на обекта към нормативната база, инспекторите ще проверят и документацията, с която разполагате.

Колко струва разработването на СУБХ?

HACCP България не продава готови програми по системата за самоконтрол. Всяка разработка е специално пригодена към нуждите на нашите клиенти.

Докато търсите и сравнявате оферти, ще забележите, че цените силно варират за един и същ обект. Ще срещнете "консултанти", които ще ви предложат евтино и бързо обслужване-например можете да си закупите от тях ХАСЕП за бистро за 150 лв. Бъдете внимателни! Много често тези НАССР-пи са принтирани оттук-оттам от нета, или са ксерокопия от НАССР, разработен за друг вид обект. Това, което може да ви се случи, е да се наложи след проверката да търсите друга фирма за изготвяне на ХАСЕП, или при текущ контрол да ви бъде написан Акт за нарушение заради неадекватен самоконтрол. Или, както всички знаем-"евтиното излиза по-скъпо"! Затова не поемайте излишни рискове, поръчвайки твърде евтин ХАСЕП (има защо да е толкова евтин!).

Нашите ХАСЕП-и са професионални и с тях няма да имате проблем при регистрацията на обекта, и след това. За да ви направим оферта, трябва да ни дадете информация за вашия обект/ обекти, групите храни, които желаете да обработвате/предлагате, и да ни кажете вашите изисквания. Правим отстъпка в цената за редовни клиенти, както и за такива, които ще желаят нашето съдействие и за в бъдеще, във връзка с внедряването на програмите и воденето на записи по тях.

Кога не ми е необходим ХАСЕП?

Когато в обекта Ви не се извършва дейност – преопаковане, нарязване, термична обработка, и др., за Вас ще е достатъчно да разполагате със Система за самоконтрол.

В кои населени места имате представителства?

На този етап НАССР България има офиси в гр. Бургас и гр. Шумен. Разработваме ХАСЕП / НАССР и Системи за самоконтрол за обекти на територията на всяко населено място в страната - Ахтопол, Айтос, Асеновград, к.к. Албена, Бургас , Банско, Баня, Бяла, к.к.Боровец, Балчик, Ботевград, Благоевград, Варвара, Велико Търново, Велики Преслав, Варна, Видин, Велинград, Горна Оряховица, Габрово, Девин, Добрич,  Димитровград, Елхово, Етрополе, Ихтиман, Крайморие, Котел, Кранево, Каварна, Крапец, , Каблешково,  Китен, Карнобат, Карлово, Кърджали, Копривщица, Св. св. Константин и Елена, Кюстендил, Казанлък,  Ловеч, Лозенец, Монтана, Несебър, Нова Загора, Обзор, Приморско, Пазарджик, Панагюрище, Плевен, Павел баня, Перник, Поморие, Правец, к.к.Пампорово, Пловдив, Равда, Резово, Русе,  Разград, София, Средец,, Сандански, Самоков, Синеморец, Созопол, Силистра, к.к. Свети Влас,  к.к. Слънчев бряг, Стара Загора, Търговище, Тутракан, Троян, Тетевен , Хасково, Хисар, Царево, Черноморец, Шкорпиловци, Шумен, и др. 
Ако желаете консултация относно сградния фонд, технологични схеми и т.н., я извършваме с помощта на схеми, чертежи и снимки.

Изпращаме разработената документация с куриер по ваш избор.

Контакти

Close Menu