ХАСЕП- нормативни актове

Нормативни актове, свързани с безопасността на храните

  1. Закон за храните (Обн.ДВ бр.52/09.06.20 г.)
  2. Наредба № 1 от 26 януари 2016 г. за хигиената на храните (Обн. ДВ. бр.10 от 5 Февруари 2016г., доп. ДВ. бр.51 от 19 Юни 2018г.).
  3. Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели (Обн. ДВ бр.30/2001г. г., посл. изм. и доп. ДВ. бр.6 от 16 Януари 2018г. )
  4. Наредба за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с ПМС 383 от 04.12.2014 г. (Обн. ДВ. бр.102 от 12 Декември 2014г., посл. изм. ДВ. бр.17 от 23 Февруари 2018г. ).
  5. Наредба № 2 от 23 януари 2008 г.за материалите и предметите от пластмаси, предназначени за контакт с храни (Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., посл. изм. и доп. ДВ. бр.72 от 16 Август 2013г.).
  6. Наредба № 3 от 04.06.2007 г. за специфичните изисквания към материалите и предметите, различни от пластмаси, предназначени за контакт с храни (обн.ДВ бр.51/2007, посл. изм. ДВ. бр.83 от 23 Септември 2008г.).
  7. Регламент (ЕС) № 1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 година за предоставянето на информация за храните на потребителите, за изменение на регламенти (ЕО) № 1924/2006 и (ЕО) № 1925/2006 на Европейския парламент и на Съвета и за отмяна на Директива 87/250/ЕИО на Комисията, Директива 90/496/ЕИО на Съвета, Директива 1999/10/ЕО на Комисията, Директива 2000/13/ЕО на Европейския парламент и на Съвета, директиви 2002/67/ЕО и 2008/5/ЕО на Комисията и на Регламент (ЕО) № 608/2004 на Комисията текст от значение за ЕИП.
  8. Регламент (ЕО) № 852/2004 на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 година относно хигиената на храните.
  9. Регламент (EО) № 853/2004 на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 година относно определяне на специфични хигиенни правила за храните от животински произход и др.
  10. Регламент (ЕС) 2017/2158 на Комисията от 20 ноември 2017 г. за установяване на мерки за смекчаване на последиците и референтни нива за намаляване на наличието на акриламид в хранителните продукти .
  11. Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година относно официалния контрол и другите официални дейности, извършвани с цел да се гарантира прилагането на законодателството в областта на храните и фуражите, правилата относно здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и продуктите за растителна защит.

Имате други въпроси относно нормативните актове, свързани с ХАСЕП?

Обадете се на тел. 0884 28 6888, пишете ни на office@haccp.bg, или ни потърсете на адрес:

 

Close Menu