CDC предлага съвети за безопасност на храните

CDC предлага съвети за безопасност на храните

Много хора обичат да готвят у дома, и с оглед на това CDC предлага съвети за безопасност на храната в домашни условия, за да сте сигурни, че няма да стигнете до спешното отделение с хранително отравяне.

Първо, измийте ръцете си, преди да приготвите храна и след като докоснете суровото месо, суровите яйца или немитите зеленчуци. Последното правило може да е непознато за вас, но е добре да се знае, тъй като суровите зеленчуци се свързват с много огнища на хранителни заболявания през годините.

Следвайте добрите практики за безопасност на храните и внимателно гответе храната. Винаги използвайте термометър за храни, за да проверите окончателната вътрешна температура на месото, птичето месо, яйцата и морските дарове.
"Опасната зона" е нещо, за което всеки трябва да знае. Между температурите от 35 ° С до 40 ° С, бактериите растат с бързи темпове. За да предотвратите тази катастрофа, запазвайте горещата храна студена и студена храна. Прибирайте в Хладилник или замразявайте всички бързо развалящи се храни в рамките на 2 часа. Уверете се, че температурата в хладилника е настроена на 6° С или по-ниска и фризерът е под 18 ° С.

Никога не ползвайте рецепти, в която се добавят сурови яйца и не минават термична обработка. Яйцата често са заразени с бактерии от род Salmonella и могат да ви разболеят сериозно.

Не яжте сурово бисквитно тесто или тесто. Яйцата не са единственият риск в тези продукти. Брашното може да съдържа патогенни бактерии. Не позволявайте на децата да вкусят сурово тесто или тесто или да си играят с тесто вкъщи или в ресторанти, заради причини, свързани с безопасността на храните.

Боравете правилно с храните, за да избегнете кръстосано замърсяване. Съхранявайте месо, птици, морски дарове и яйца далеч от храни, които трябва да се консумират сурови. И не съхранявайте тези продукти на рафтове над продуктите, защото соковете могат покапят и да попаднат върху други храни.

За да размразите пуйка, оставете я в хладилника за няколко дни, в зависимост от размера на птицата. Можете също така да я размразите в мивка със студена вода, която се сменя на всеки 30 минути. Или можете да готвите вашата пуйка в замразено състояние.

И накрая, ако бременна жена ви идва на гости, уверете се, че на масата няма да се окаже сурово или непастьоризирано мляко или сайдер. Мекото сирене и деликатесите също могат да бъдат проблематични. Тези жени също така трябва да избягват охладени пушени морски дарове.

source : https://foodpoisoningbulletin.com/2017/cdc-offers-food-safety-tips-holidays/
By Linda Larsen (Dec 22, 2017)

Вашият коментар

Close Menu