5 начина да защитите себе си, когато клиента е пил доста

5 начина да защитите себе си, когато клиента е пил доста

Да го обслужа или да не го обслужа? Това е въпроса—може да има един милион долара, но ако младата жена е пияна, ти си служител в Лонг Айлънд Айс, тя случайно краде червено “Порше”, паркира и се разбива в “Масерати”.

Горко на бармана, който не знае правилата за сервиране на алкохол.

Благодарение на знанията и обучението вие можете ефективно да се предпазите от скъпите такси в съдебни дела, и/или лишаването от свобода. Освен предпазни мерки, които всеки със здрав разум знае (например, да не сервира алкохолни напитки до 18 г възраст), ето пет практични съвети от комисия на Тексас по алкохолните напитки (адррес tabc):

  1. Не сервирайте алкохолни напитки за тези, които се намират в нетрезво състояние. Ако не искате пожар, не наливайте бензин в огъня. Това повдига въпроса: откъде да знаете, че клиента е пил твърде много? Е, винаги следете реакциите на вашите клиенти. Наблюдавайте за силен неясен говор, зачервени очи, и дезориентация.
  2. Не сервирайте алкохолни напитки в момент на интензивно пиене. Един грам профилактика е по-добре, отколкото халба бира. Вие трябва да знаете кога да спрете да сервирате алкохол на клиентите си. Това е трудно, защото признаци варират от човек на човек, но опитните бармани са  внимателни към признаците на интоксикация, преди наистина да си проличи явно: зачервяване на кожата, повишена агресивност и гадене. Ако забележите някой от тези признаци при клиента, услугата трябва да бъде спряна.
  1. Не се толерират работници, които пият алкохолни напитки по време на работа.
  1. Не сервира алкохолни напитки на лица под 18 години. Подобни действия се считат за незаконни и ще ви докарат големи неприятности с властите.
  2. Да информирате служителите на реда при опити на непълнолетни деца или лица в нетрезво състояние да купуват алкохол. Въпреки че имате добра подготовка как да се справите с темпераментни пияни клиенти и непълнолетни, идва един момент, когато трябва да се обадите на полицията. В пияно състояние човек може да бъде жесток и опасен, и това е лошо за бизнеса.
Кратък URL:http://bit.ly/2ffkXVW

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu