Безопасността на храните е в полза на увеличаване на производството? Кратък отговор: не. Дълъг отговор: не, но тенденциите за безопасността на храните ни дават повече причини, за да се разшири определението за безопасността на храните.
Проучване установи, че с изключение на безопасните храни, 51% от анкетираните искат ясна и точна маркировка на хранителните продукти като съставна част на безопасността на храните. Освен това, 47% са искали разбираема информация за компоненти и източници, 42% искат по- малко продукти (т.е. липсата на изкуствени съставки), а 41 процента имат нужда от информация за хранителната стойност на храната, която купуват.
Нарастващата бдителност на потребителите по въпросите на безопасността на храните показва, че тежестта на безопасността на храните сега лежи направо върху раменете на производителите на хранителни продукти, включително напитки, ресторанти и други заведения за обществено хранене.
Източници:
http://www.mintel.com/en/pdf/global-food-and-drink-trends-2017.pdf
http://www.foodengineeringmag.com/articles/96193-state-of-food-manufacturing-shows-increased-sales-food-safety-issues