Хранителните отпадъци – 5 ключа към ефективността в кухнята

Хранителните отпадъци – 5 ключа към ефективността в кухнята

Вие не можете да контролирате това, което не може да се измери

Първата стъпка в управлението на разходите за хранителни продукти е да се идентифицират какви са те. Трябва да бъде създадена ефективна система, която ще контролира цените на съставки, както и разходите, които се правят за всяко ястие в менюто. Освен това, трябва да се има предвид цената на транспорта по различното време на годината, така че да можете да закупите на едро, когато разходите са малки.

Проследяване на хранителните отпадъци и да се вземат мерки

Един от начините за повишаване на ефективността на ресторанта е намаляване на количеството на отпадъците, които се отделят. Ако това не е оправдано, следва да бъдат предприети мерки за свеждане до минимум на отпадъците и увеличаване на печалбата.

Възползвайте се от сезонните съставки

Изберете ястия, съставки, които са най- обилни през настоящия сезон. С ефективния избор на хранителни продукти или просто създаването на сезонно меню, вие ще имате по- голям контрол върху цените на стоките в менюто си.

Постарайте се служителите ви да са щастливи, образовани и дисциплинирани

Периодичното обучение за повишаване на квалификацията на работника или служителя ще запази ниското ниво на текучество. Освен това, при добри отношения между целия екип, е по-вероятно да се изключат случаите на кражба на храна и небрежност.

Мислете извън стандартното мислене

Има някои съставки, които да са са по-оригинални за клиента? Всичко се преценява когато иде реч за сезонни специалитети. Следвайте тези съвети за ефективност, за да намалите разходите си за храна и увеличаване на печалбата!

Кратък URL:http://bit.ly/2xMICZd

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu