Хигиена в кухнята

Хигиена в кухнята

Поддържането на чиста и здравословна околна среда през цялото време е от първостепенно значение за управлението на ресторанта. Липсата на здраве може да нанесе непоправими щети на репутацията на вашия заведения. Ключът към успеха става всеки работник в кухнята, а често и счетоводството.

Ето няколко съвета, които могат да помогнат дейностите във вашата кухня да протичат гладко:

  1. Обучете своите служители
  • Служителите включват майстор-готвач, готвач, сервитьори и почистващ персонал.
  • Вместо да им казвате да пазят чистота в кухнята, да отстраняват правилно отпадъците, правилно да измиват ръцете и т.н. кажете им, защо е необходимо това. Уверете се, че целия ви екип ви е разбрал, когато приключите.
  • Обсъдете с тях най-добрите стратегии за опазване на ресторанта хигиеничен през цялото време.  Определете срок на обучение за всеки, който влиза да работи ресторанта и направете така, че всички да са в пълно съответствие с правилата. Записвайте температурата, часа на отстраняване на боклука,  почистването, борбата с вредители, с други думи, всичко.
  1. Да водят ежедневен чек-лист

Най-ефективният начин да водят ежедневни записи по програмите от Системата за самоконтрол е с помощта на чек-лист. Използвайте една и съща форма която ползва и санитарния инспектор, за да провери вашия ресторант.

 

Кратък URL:http://bit.ly/2ffBSrk

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu