Притеснения относно бактериите в сиренето

Притеснения относно бактериите в сиренето

Ако работите в реномирано заведение, може да сте запознати със сиренето, произведено от сурово мляко. Различните сирена са желан съпровод на вино и салати. Но сирената, произведени от сурово мляко, може също така да представляват риск за здравето, под формата на листерии, Е. коли и салмонела за потребителите.

Заболяванията от хранителен произход са голям проблем в Съединените щати и Канада, и могат да доведат до по- сериозни състояния като менингит, хепатит, синдром на раздразненото черво, артрит и др. Изследвания на Националния институт за диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания показват, че някои болести, пренасяни с храната, могат да доведат до други още по- сериозни заболявания. Тези заболявания включват високо кръвно налягане, сърдечно- съдови заболявания и заболявания на черния дроб. Ако работите в ресторант или кафене, където се сервира сирене от сурово мляко, образовайте се за потенциалните рискове, свързани с този деликатес.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията, а също У. С. храните и лекарствата, ни съветват да стоим настрана от суровото мляко и неговите продукти. Съществува опасност, че тези продукти съдържат вредни бактерии, които в домашното сирене продължават да растат.

Резултатите от скорошно проучване

Скорошното сътрудничество между FDA и Министерството на здравеопазването на Канада публикува количествена оценка на риска, която разглежда връзката между непастьоризирано мляко и меките сирена и листериозата. Целта на проучването е да се помогне за идентифициране и свеждане до минимум наличието на вредни бактерии в тези видове сирена. Резултатите от тази оценка са зашеметяващи. Сирена, произведени от сурово мляко, е много по- вероятно да съдържат листерии. Възможните решения на този проблем включват:

  • Подгряване на суровото мляко, малко преди да се направи сиренето.
  • Тестване на суровото мляко за бактерии, преди да го използвате за производство на сирене.
  • Не изчаквайте текущия 60-дневен период преди продажбата на сирене. Сиренето от сурово мляко трябва да се консумира, докато е време.

Въпреки че и трите решения се оказаха полезни и в помощ в борбата с немалкия риск, те не са напълно достатъчни, за да елиминират проблема. По тази причина, FDA и Министерството на здравеопазването на Канада искат помощ от обществеността.

 

Източник

http://www.niddk.nih.gov/health-information/health-topics/digestive-diseases/foodborne-illnesses/Pages/facts.aspx#5

http://www.fda.gov/Food/NewsEvents/ConstituentUpdates/ucm456544.htm

Кратък URL:http://bit.ly/2xkvwS7

Stephen Brockman

За автора:Стефан Брокман

Вашият коментар

Close Menu