Резолюция за любителите на храна: какво да хапват

Резолюция за любителите на храна: какво да хапват

Най- новите тенденции при храните всъщност не са нови. Те предполагат да се върнете към основите и да попълните вашата чиния с плодове и зеленчуци, като тези казваха майките ни още през 1982 година.

Диетолозите тази година препоръчват да се ядат органични, хуманно отглеждани и заклани продукти. Те също така препоръчват да се включват  в храната ви по-екзотични предложения от по-отдалечените райони.

Вегетариански ястия

Вегетариански рецепти за Нова година получиха тласък от биологично отглеждано, а не генно модифицирано зърно, но това е трудно да се гарантира. В днешно време почти няма държавно регулиране по отношение на етикетирането на генетично модифицираните продукти, и голям процент от царевицата, соята и захарното цвекло в САЩ растат с помощта на генетично модифицирани процеси.

Птици

Рецепти за пиле остават основен търсен от потребителите продукт през тази година. Въпреки това, според CertifiedHumane.org, 68% от потребителите обръщат повече внимание на това как е живяло пилето, как е било  хранено, и как е бил убито. Ако сте загрижени за качеството на месото, преди то да намери пътя към вашата маса, купувайте продукти, които са сертифицирани и на етикета им има символа ®. Това гарантира, че:

  • Животното е било свободно отглеждано.
  • Хранило се е със здравословна храна,  без добавка на антибиотици и стимулатори на растежа.
  • Не е било отглеждано в клетка или други ограничаващи помещения.
  • Производителя отговаря за опазване на околната среда и безопасността на храните.

Плодове

По отношение на плодовете като ягоди, които са с високо съдържание на антиоксиданти, тенденцията е да се намерят още здравословни рецепти, които използват всички нови и екзотични варианти:

  • Черимоя: родом от Еквадор, този плод има консистенция, която прилича на яйце. Той също е богат с антиоксиданти, витамини от група B и витамин C, т.е. това е не само добре за вашата кожа, но и помага за предотвратяване на болести и за подобряване на настроението.
  • Саподила: този малък, но сладък тропически плод се отглежда в по- топъл климат, но расте добре и във Флорида. На вкус е като казват, варира някъде между кафява захар/круша и бира. Твърди се, че този плод помага за лечение на всичко, от диария до кашлица и настинка.

Съветите за здравословно хранене ще са от полза за всички. Старайте се да бъдете щастливи и да се храните здравословно, ако искате да подобрите своите хранителни навици. Така и вие ще се чувствате по-добре, и вашата планета. И вашата талия ще ви се отблагодари.

Източник

http://www.self.com/flash/nutrition/2014/12/top-healthy-food-trends-joy-bauer/, http://www.wholefoodsmarket.com/about-our-products/product-faq/gmos, http://certifiedhumane.org/, http://www.nutrition-and-you.com/cherimoya.html, http://tmfflorida.com/z_info_choc_pudding.html, http://www.fruitsinfo.com/Sapodilla-Exotic-fruits.php

Food handler training online
Кратък URL:http://bit.ly/2xlJ5Rb

Sarah Williams

За автора:Сара УилямсПокажи всички мнения от Сара Уилямс

 

Вашият коментар

Close Menu