Празнувайте Националния месец на пикника, осигурявайки безопасността на продуктите!

Празнувайте Националния месец на пикника, осигурявайки безопасността на продуктите!

През националния месец на пикника милиони хора ще се насладят на красивото лятно време с пикник на слънце. За съжаление, на някои от тези пикници ще получат някои неканени гости- например мравки. Бактериите, като например Е. коли, салмонела и листерии, бързо могат да превърнат пикника в истински кошмар, когато предизвикат хранително отравяне. Празнувайте националния месец на пикника с напълно безопасно приготвяне на храна. Следвайте това ръководство за безопасността на храните, за да гарантирате, че вашият пикник няма да разболее някой.

Чисти ръце, прибори и повърхности
Първата стъпка в безопасността на храните е да сте сигурни, че всичко, което се отнася до яденето, е съвсем хигиенично. Внимателно измийте ръцете си преди да пипате храната. Осигурете цялостно почистване на съдовете и подготовка на повърхностите. Използването на белина е добър вариант, за да убие всички микроби по плотове и дъски за рязане. Започвайки в абсолютно чиста среда, вие се подготвяте да се запази храната на пикника чиста.

Отделяйте сурови и варени храни
Едно от най- важните правила при готвене е- винаги дръжте суровите и сготвените храни разделени. Никога не режете варени и сурови храни със същия нож и върху една дъска за рязане. Уверете се, че сте поставили своите сурови и сварени храни в отделни контейнери за транспортиране преди пикника.

Ако носите сурово месо или риба за приготвяне на скара на пикника, задължително ги поставете в запечатан контейнер в най- долната част на кошницата за пикник. По този начин няма вероятност сокове от месото или рибата да капят върху други хранителни продукти, ако контейнерите остават добре опаковани по време на транспортиране.

Използвайте термометър
За да се гарантира, че никой няма да се разболее от недостатъчно обработена храна за убиване на бактериите, трябва да използвате термометър, когато готвите. Проверката с термометър термометър е най-добрият начин да се проверява дали е достигната необходимата температура при готвене.

Съхранете храните охладени
Колкото е важно да се сготви топлата храна до желаната температура, бъдете сигурни, че точно толкова е важно също така да се охлажда студената храна, за да се предпази от разваляне. Вие трябва да бъдете особено внимателни с храни като майонеза, които могат бързо да се развалят и да доведат до тежки случаи на хранително отравяне. Съхранявайте храната в хладилник, докато не сте готови да тръгнете за пикника. Много добра идея е да си носите хладилна чанта, за да запазите храната безопасно охладена по време на излета.

Бързоразвалящите се продукти трябва да се съхраняват охладени до температура от 6 градуса по Целзий. Уверете се, че сте поставили достатъчно лед или торбички с лед във вашия хладилник, за да запазите храната си достатъчно охладена в рамките на пикника.

Изхвърляне на храна
Много хора са били възпитавани наистина се срамуват да изхвърлят храна, но понякога това е умен ход. Всяка храна на вашия пикник, която е била отвън в продължение на два часа или повече, трябва да бъде изхвърлена. Не рискувайте здравето си, защото се чувствате виновен за изхвърляне на храната. Хранителното отравяне не е шега.

Когато сте в индустрията на услуги, свързани с храненето, е още по- важно да се следват правилните процедури по НАССР /ХАСЕП/ за боравене с храна.

Кратък URL:http://bit.ly/2fgADYU

Cara Pahoyo

За автора:Кара Pahoyo

Вашият коментар

Close Menu