Подпийнал или пиян? Как да преценим

Подпийнал или пиян? Как да преценим

Леко пийнал или пиян?

Този въпрос измъчва всеки барман в Америка всеки ден, и с добра причина: юридическа отговорност и социална отговорност. Бармана трябва да знае, когато на някой му е достатъчно, защото, ако той свърши услуга, той може да бъде призован в съда, и може да бъде наказан. Обслужения клиент може да бъде приет в болница или нещо още по-лошо.

Барманите винаги трябва да внимават за признаци и симптоми на нетрезвеност. Няма точен тест, с който да разграничите пияния от веселия, но има достатъчно ясни признаци, за които да наблюдавате.

И така, как го правят професионалистите?

“Очите- огледало на душата” – както е казал Шекспир. В случай на интоксикация очите са зачервени, "стъклени", или се наблюдава сълзене- червен флаг за пиян човек.

Шумния и неясен говор заема важно място в списъка на симптомите. Ако човек е неадекватен, вероятно е в нетрезво състояние.

Когато човек пие, алкохолът разваля баланса и координацията. Колкото по- високо е нивото на интоксикация, толкова по- голямо въздействие има върху равновесието и координацията. Обучения барман знае, че когато клиентът започва да се държи за чантата си, това не е, защото той внезапно ще извади пистолет.

Ако човек започва да се обръща към други клиенти— говори, спори или дори се сприятелява с тях— има добър шанс той да е пил прекалено много.

И, накрая, разбира, миризмата на алкохол. Всъщност, човека, който е пиян, “носи” миризмата на алкохол.

Кратък URL:http://bit.ly/2ff6zwH

Michelle Roebuck

За автора:Мишел Робак

Вашият коментар

Close Menu